Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa teatteriin Hämeenlinnaan!

Tyttö ja Varis on Sirkku Peltolan koskettava ja elämänmakuinen tarina. Näytelmässä kohtaavat neljä hyvin erilaista ihmistä. Armi on yksin elävä eläkeläinen, jolla on takanaan mielekäs työura, edesmennyt puoliso ja aikuinen poika. Armin elämään lähes kirjaimellisesti tunkeutuu työtön Säde, jolle pikkuhiljaa alkaa valjeta Armin arkea varjostava salaisuus. 45-vuotispäiväänsä juhliva, pienen siivousfirman työnjohtaja Ipe arvostaa saksalaista automerkkiä ja elää veloiksi. Siivoojana hänen alaisenaan on lattioita mopannut jo useamman vuoden ajan, paljon muuhunkin kykenevä, nuorimies Jarde.

Näitä erilaisia ihmisiä yhdistää näytelmän kaksi keskeistä teemaa, lähes vammauttava yksinäisyys ja äidinrakkaus. Tunnetusti äidinrakkaus on positiivinen, elämää ylläpitävä voima. Tyttö ja varis -näytelmässä nousee esiin myös äidinrakkauden elämää koettelevia puolia, siihen joskus sisältyvää sokeaa riippuvaisuutta, uhriutumista, syyllisyyttä, syyllistämistä ja julmuutta.

Sirkku Peltola on näytelmäkirjailija, dramaturgi ja ohjaaja, jonka näytelmiä on käännetty yli 15 kielelle. Hänet on palkittu mm. Pro Finlandia- ja Lea-palkinnoilla. Tasavallan presidentti myönsi Peltolalle taiteen akateemikon arvonimen 2023.

Käsikirjoitus ja ohjaus Sirkku Peltola, lavastussuunnittelu Marjaana Mutanen, pukusuunnittelu Anne Laatikainen, valosuunnittelu Jari Vuori, äänisuunnittelu Lauri Malin, kampaus- ja maskeeraussuunnittelu Liisa Sormunen

Rooleissa Marja Packalén, Katariina Kuisma-Syrjä, Ville Hilska, Lasse Sandberg

-Hämeenlinnan teatteri

Esitys alkaa klo 19.00. Kesto n. 2 h sisältäen väliajan.

Matkan hinta/henkilö: 79 €

Hinta sisältää: kuljetus ja teatterilippu

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä.

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere...