Hyvä tietää

Noudatamme yleisiä matkapakettiehtoja (kkv.fi) sekä Bussi-Mannisen erityisehtoja.

Bussi-Mannisen erityisehdot

Bussi-Mannisen erityisehdot ryhmille

Matkan varaaminen ja maksaminen
Matkan voi varata soittamalla, käymällämme toimistollamme, sähköpostitse tai verkkosivujemme kautta. Matka laskutetaan yleensä aina etukäteen. Lasku lähetetään sähköpostilla tai postitse.

Matkalle lähtö
Tarkistathan, että varausvahvistuksen tiedot, mm. matkustajien nimet ja matkapäivämäärät pitävät paikkansa. Mikäli tiedoissa on virheitä tai  puutteita, ilmoitathan niistä välittömästi toimistollemme.

Lähtöpaikalla on hyvä olla viimeistään 15 minuuttia ennen ilmoitettua lähtöaikaa. Saman reitin varrelta voi olla useampia busseja. Pyrimme sijoittamaan samalla varauksella olevat matkustajat samaan bussiin. Bussiin on mahdollista nousta vain ennakkoon ilmoitetulta pysäkiltä. 

Yhteystiedot
Matkaa varattaessa tulee ilmoittaa puhelinnumero, josta matkustajan tavoittaa ennen matkaa ja matkan aikana (tämä numero välittyy myös kuljettajalle). Tällä varmistamme, että voimme palvella asiakkaita hyvin myös mahdollisissa poikkeustilanteissa. Myös erikoismatkatavaroista, kuten pyörätuoleista ja lastenrattaista, on hyvä ilmoittaa kuljetusta varattaessa. Mikäli pyörätuolissa oleva matkustaja tarvitsee apua matkalla, on hänellä oltava mukana oma avustaja. 

Matkatavarat
Painorajoitus matkatavaroille ja tuliaisille on 20 kg/matkustaja. Jokaisessa laukussa/matkatavarassa tulee olla asiakkaan nimi ja yhteystiedot. Tavarat kuljetetaan linja-auton tavaratilassa asiakkaan omalla vastuulla.

Ikärajoitukset laivamatkoilla
Laivayhtiöillä on risteilyjä ja reittimatkoja koskevia ikärajoituksia. Jos ikärajavaatimus ei täyty, matkalla tulee olla mukana holhooja tai holhoojan kirjallinen valtuutus ja matkustuslupa. Laivamatkoja koskevat ikään liittyvät säännöt löydät sivuilta:

Tallink Silja: http://www.tallinksilja.com/fi/web/fi/hyva-tietaa#3173390

Viking Line: http://www.vikingline.fi/valitse-matka/hyva-tietaa/ikarajat/

Henkilötodistus, passi, viisumi
Ulkomaan matkoilla on kaikkien matkustajien, myös lasten sekä henkilöiden, joilta ei vaadita passia tai viisumia, pyydettäessä todistettava henkilöllisyytensä ja kansalaisuutensa voimassaolevalla henkilötodistuksella.

Lain vaatimat matkustajatiedot tulee ilmoittaa varauksen yhteydessä.

Matkustaja on itse velvollinen selvittämään tarvittavat matkustusasiakirjat. Mikäli viranomainen kieltää matkustajan pääsyn maihin tai alukseen puutteellisten asiakirjojen vuoksi, vastaa matkustaja hänelle aiheutuneista kustannuksista sekä mahdollisesta paluumatkasta.

Suomen passilaki 2009 (Finlex) »
https://um.fi/passi
Tietoa matkustusasiakirjojen hankinnasta poliisin internetsivuilta: Passi ja henkilökortti

Henkilöllisyyden todistaminen

Pohjoismaat:  
Suomen, Ruotsin, Norjan, Tanskan ja Islannin välillä vallitsee henkilöiden vapaa liikkuvuus. Pohjoismaiden kansalaisena et tarvitse matkustusasiakirjaa, kun liikut muissa Pohjoismaissa. Sinun on kuitenkin tarvittaessa pystyttävä todistamaan henkilöllisyytesi ja kansalaisuutesi. Viralliset henkilöllisyystodistukset ovat passi ja henkilökortti.

Eu- ja Schengen-maat:
Kaikilla matkustajilla tulee olla voimassaoleva passi tai kuvalla varustettu henkilökortti *. Myös lapsella on oltava oma passi tai henkilökortti. Sääntö koskee myös Tallinnan-risteilyjä (vaikka matkustaja ei kävisi maissa).

EU-kansalaisen ei tarvitse esittää henkilötodistusta tai passia, kun matkustat sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvasta EU-maasta toiseen. On kuitenkin aina suositeltavaa pitää mukana passia tai henkilötodistusta myös Schengen-alueella matkustettaessa. Vaikka niitä ei tarvita rajalla, voi eteen tulla tilanteita, joissa henkilöllisyys on todistettava.

Sisärajattomaan Schengen-alueeseen kuuluvat: Alankomaat, Belgia, Espanja, Islanti, Italia, Itävalta, Kreikka, Latvia, Liechtenstein, Liettua, Luxemburg, Malta, Norja, Portugali, Puola, Ruotsi, Saksa, Slovakia, Slovenia, Suomi, Sveitsi, Ranska, Tanska, Tšekki , Unkari ja Viro.

Sinun on esitettävä voimassa oleva henkilötodistus tai passi, kun matkustat johonkin Schengen-sopimuksen ulkopuoliseen maahan tai olet tulossa jostakin näistä maista. Ennen matkalle lähtöä on hyvä tarkistaa, mitä matkustusasiakirjoja tarvitset oman maasi ulkopuolella ja matkustaessasi Schengen-sopimuksen ulkopuoliseen maahan.

Schengen-sopimuksen ulkopuolisiin maihin kuuluvat: Bulgaria, Irlanti, Kroatia, Kypros, Romania.

*Tilapäinen henkilökortti, alaikäisen henkilökortti, joka on hankittu ilman holhoojan lupaa tai ulkomaalaiselle myönnetty henkilökortti ei kelpaa.

Istumapaikat
Jokaisella matkustajalla tulee olla oma istumapaikka bussissa, tämä koskee myös alle 2-vuotiaita lapsia (lapsille voi ottaa oman turvaistuimen matkalle mukaan). Paikat bussissa täytetään kyytiinnousujärjestyksessä. Halutessaan voi bussiin tehdä paikkavarauksen etukäteen hintaan: Etupenkit 10€/hlö/matkapäivä, muut paikat 5€/hlö/matkapäivä, pöytäpaikkavaraus 20€/pöytäryhmä/matkapäivä . Lääkärintodistuksella tehtävästä paikkavarauksesta emme veloita. Huomioithan, että paikkavaraus on tehtävä koko matkan ajaksi.

Rokotukset ja lääkkeet
Matkailijan perusrokotuksia ovat mm. jäykkäkouristus- ja kurkkumätärokotteet. Tarkistathan rokotusten voimassaolon hyvissä ajoin ennen matkaa.
Lisätietoja matkailijan rokotuksista www.rokote.fi. Säännöllisesti käytettäviä lääkkeitä kannattaa varata mukaan koko loman ajaksi. Pakkaa lääkkeet käsimatkatavaroihin alkuperäispakkauksissa.

Ateriat
Matkan hintaan sisältyvät ateriat selviävät matkaesittelystä. Lisämaksulliset ateriat on ilmoitettu hinnastossa. Ruokajuomat eivät yleensä sisälly ateriaan, ellei toisin ole ilmoitettu. Ilmoitathan erikoisruokavaliosta matkavarauksen yhteydessä, jotta voimme välittää tiedot eteenpäin yhteistyökumppaneillemme. Emme voi kuitenkaan taata erikoisaterioiden saamista matkakohteessa ja tarjottavat erikoisateriat eivät välttämättä ole yhtä monipuolisia kuin tavalliset ateriat.

Retket
Retket toteutetaan, mikäli ilmoittautuneita on riittävä määrä. Minimilähtijämäärä ilmoitetaan kunkin matkan matkakuvauksessa. Suosittelemme varaamaan retket etukäteen matkavarauksen yhteydessä, jolloin retken toteutuminen on varmempaa. 

Matkavakuutus
Suosittelemme kattavan matkavakuutuksen (sisältää myös peruutus- ja kriisiturvan) ottamista kaikille matkoille. 

Löytötavarat
Kadonneiden matkatavaroiden etsimisestä ja mahdollisesta perille toimittamisesta perimme siitä aiheutuneet kulut.

 

Tietoa matkustamisesta ulkomaille koronapandemian aikana:
https://um.fi/koronavirus
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/matkustaminen-ja-koronaviruspandemia
https://valtioneuvosto.fi/tietoa-koronaviruksesta/rajoitukset-ja-suositukset/matkustusrajoitukset