Tietoja matkasta

Kaunis pääkaupunkimme tarjoaa monipuolista nähtävää ja koettavaa kaikkina vuoden aikoina. Helsingin mielenkiintoiset museot, teatterit, arkkitehtuuri, saaristo, meri ja ostosmahdollisuudet muodostavat loistavat puitteet loman ja vapaa-ajan viettoon. Marraskuisella hotellimatkallemme majoitumme Helsingin sydämessä ja iltaa vietämme Helsingin kaupunginteatterissa Jäniksen vuosi -esityksestä nauttien.

Perjantai 15.11.2024
Lähdemme matkaan aamupäivällä kotipaikkakunnilta. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä olemme noin klo 15.00. Majoitumme aivan kaupungin sydämeen upeaan Scandic Grand Central hotelliin.

Scandic Grand Central Helsinki sijaitsee Helsingin Rautatieasemalla Eliel Saarisen suunnittelemassa upeassa arvorakennuksessa, jossa vanhanajan charmi yhdistyy inspiroivasti nykyaikaan. Hotellin lähes 500 ajattoman tyylikästä ilmastoitua huonetta tarjoavat kattavan valikoiman ensiluokkaiseen hotellielämykseen ja rauhaisan lepopaikan kaupungin vilinästä. Näkymät huoneista ovat ainutlaatuiset. Huoneesta riippuen voit ihailla Kansallisteatteria, Ateneumia, asemalaiturin vilinää, hotellin upeaa sisäpihaa tai vehreää Kaisaniemen puistoa.

Hotellirakennuksen alkuperäisen osan huoneet ihastuttavat leveine ikkunalautoineen, ruutuikkunoineen ja paksuine seinineen. Uudisosan rouhean modernit huoneet taas ovat vaaleat, korkean avarat ja valoisat: ikkuna ulottuu katosta lattiaan jatkaen tilaa kaupungin näkymiin.

Hotellin sykkivä sydän, uniikki aulatila lounge-tiloineen sopii niin työskentelyyn kuin rentoon yhdessäoloon. Lämpimän tyylikäs ravintola ja viihtyisä baari ovat rentoja kohtaamispaikkoja parhaimmillaan.  Hotelli sijaitsee Helsingin keskustan sykkeessä, kulttuurin ja tapahtumien äärellä. Hotellin vierellä sijaitsevat niin Ateneum ja Kansallisteatteri kuin Kaisaniemen puisto ja Töölönlahden ulkoilualuekin.

- Scandic Grand Central Helsinki

Majoittumisen jälkeen on omatoimista aikaa käydä ruokailemassa, ostoksilla ja rentoutua hotellilla. Illalla siirrymme aivan hotellin vieressä sijaitsevaan Kansallisteatteriin, jossa Arto Paasilinnan romaaniin perustuva näytelmä Jäniksen vuosi alkaa klo 19.00.

Kaarlo Antero Vatanen on hermoromahduksen partaalla. Vaikka hänellä on työ, rahaa ja puoliso, mikään ei tunnu enää miltään. Elämä heittää Vatasen tielle Jäniksen ja hänen kohtalonsa muuttuu lopullisesti. Alkaa omituinen reissu, joka vie miehen ja Jäniksen turuille ja toreille, takametsiin ja sivupoluille. Arto Paasilinnan Suomeen, jossa elää Euroopan onnellisin ja kummallisin kansakunta.

Arto Paasilinnan rakastetuin teos nähdään nyt ensimmäistä kertaa Kansallisteatterissa. Ohjaajana Kristian Smedsin. Jäniksen vuosi on hullunkurinen, vilpitön ja haikea aikuisten teatterisatu vapaudesta ja kohtalon kummallisista koukeroista. Kristian Smedsin ohjauksessa teoksesta sukeutuu lämminhenkinen kansanjuhla, johon ovat tervetulleita kaikki jäniksenmieliset kansalaiset ja muut salaviisaat. Vahvalle näyttelijäntyölle rakentuvassa komediassa nähdään Tommi Korpela Vatasen roolissa, Jäniksenä Marja Salo sekä muissa rooleissa Heikki Pitkänen, Sari Puumalainen ja Juha Varis.

Arto Paasilinnan romaani Jäniksen vuosi ilmestyi Weilin & Göösin kustantamana vuonna 1975. Tämän jälkeen romaanista on otettu lukuisia painoksia eri kustantajien julkaisemina, ja se on käännetty kolmellekymmenelle kielelle

- Kansallisteatteri

Esityksen jälkeen on omatoimista aikaa.

Lauantai 16.11.2024
Aamiainen hotellilla klo 7.30-11.00. Huoneiden luovutus ja bussin pakkaaminen klo 12.00 mennessä, jonka jälkeen on vielä omatoimista aikaa ostoksille tai vaikkapa museossa käynnille. Kotimatkalle lähdemme iltapäivällä noin klo 14.00.

Matkan hinta/henkilö:
226 € jaetussa kahden hengen huoneessa
306 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Majoitus 1 yö, Scandic Grand Central
- Hotelliaamiainen
- Teatterilippu

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva: Kansallisteatteri