Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa messuille Helsinkiin!

Helsingin messukeskuksessa järjestetään 24.-27.10.2024 kolme mielenkiintoista ja maistuvaa messutapahtumaa: Viini & Ruoka-messut, Helsingin kirjamessut ja Lautasella 2024-messut. Me suuntaamme Messukeskukseen lauantaina 26.10.2024.

Viini & ruoka messut on alansa suurin, herkullisin ja monipuolisin tapahtuma. Tapahtuma kokoaa viinin- ja ruoanrakastajat, kulinaristit ja gastrofiilistelijät saman katon alle. Messut tulvivat makunystyröitä hiveleviä kokemuksia, tastingeja, ohjelmaa ja messutarjouksia. Ohjelmassa on kirjailijavieraita, jotka kokkaavat ja juttelevat uutuuskirjoistaan näytöskeittiössä. Tapahtumassa järjestetään myös Vuoden Kokki- ja Vuoden Tarjoilija -kilpailuiden finaalit. Kisatunnelma huipentuu voittajien julkistukseen. Halliin rakennetaan myös kaksi salia viinitastingeja varten. Ikäraja messuille on 18 vuotta! Alle 18 vuotiaat voivat vierailla messuilla huoltajan seurassa. Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut. 
https://viiniruoka.fi/

Tapaa kiinnostavimmat kirjailijat, seuraa ajankohtaisia keskusteluja, hanki kirjat messuhintaan ja anna ainutlaatuisen tunnelman viedä Helsingin kirjamessuilla! Helsingin Kirjamessut edistää lukuharrastusta, kirjallisuuden arvostusta ja kirjojen myyntiä Suomessa. Tapahtuma on valtakunnallisesti merkittävä kulttuurifoorumi – ajankohtainen edelläkävijä, haastava keskustelija, tarinankertoja ja sydämen sivistäjä. Kirjamessujen tärkeimmät arvot ovat sananvapaus, yhdenvertaisuus ja ihmisarvon kunnioittaminen. Helsingin Kirjamessuilla käsitellään tänä vuonna tulevaisuutta – nähdään tähdenlentoja ja luodaan toiveikkuutta. Kirjamessut valitsee vuosittain ohjelmateeman, josta keskustellaan kirjamessujen teemakeskusteluissa. Tänä vuonna kirjamessujen teema on tulevaisuus. Se pitää sisällään toivon, jota kirjallisuus voi luoda, ja muutoksen, jonka se voi herättää.
https://kirjamessut.messukeskus.com/

Lautasella on erityisruokavalioiden oma tapahtuma Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtuman järjestää yhteistyössä Messukeskus ja Keliakialiitto. Tarjolla on maistuvia herkkuja, joissa huomioidaan niin gluteenittomuus, vege ja vegaanisuus sekä erilaiset allergiat. Tutustu uutuustuotteisiin, tee ostoksia ja maistele herkkuja! Poimi kotiin vietäväksi myös inspiroivat vinkit ja ideat hyvään, turvalliseen ja maukkaaseen arkeen luennoilta, tietoiskuista sekä esityksistä. Lautasella tarjoilee herkullisten maistiaisten lisäksi kaksi päivää myös paljon puhetta eri ruokavalioista monesta eri kulmasta. Tapahtuman lavalla tapaat monta mielenkiintoista oman alansa asiantuntijaa.
https://lautasella.messukeskus.com/

Perillä messuilla olemme klo 11.00-16.00. Kuljettaja jakaa messuliput bussiin noustessa ja antaa tarkemmat tiedot päivän kuluista matkan aikana. Tervetuloa mukaan!

Matkan hinta/henkilö: 57 €

Hinta sisältää: Kuljetus ja messulippu

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Viini&ruoka-messujen ikäraja on 18 vuotta! Alle 18 vuotiaat voivat vierailla messuilla huoltajan seurassa. Tapahtumassa on käytössä vain korttimaksut. 

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi -Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin