Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Euroopan kulttuuripääkaupunkiin ja Paunveren syysmarkkinoille!

Tartto, Viron toiseksi suurin kaupunki ja Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2024, voitti tiukan kamppailun kulttuuripääkaupunkivuodesta Viron kolmanneksi suurimman kaupungin Narvan kanssa. Tartto on Etelä-Viron kulttuuria täynnä oleva yliopistokaupunki, jossa yhdistyvät ihmiset ja luonto, uusi ja vanha, tieto, kulttuuri ja älykkyys. Niin sanottu Tarton henki ei jätä ketään kylmäksi. Kulttuuripääkaupunkivuoden aikana Tartossa ja eri puolilla Etelä-Viroa järjestetään satoja jännittäviä tapahtumia innovatiivisista työpajoista ja taidenäyttelyistä konsertteihin, luentoihin ja teatteriesityksiin.
-Visit Estonia

Perjantai 20.9.2024
Lähdemme matkaan aikaisin aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä ja Länsisatamaa. Matkalla pidämme tauon. Tallink Mystar alus lähtee kohti Tallinnaa klo 10.30 saapuen perille klo 12.30. Bussi odottaa terminaalin edessä, josta matka jatkuu kohti tarttoa. Perillä Tarttossa olemme myöhään iltapäivällä ja majoitumme kaupungin keskustaan Barclay-hotellin kodikkaasti sisustettuihin huoneisiin.

Barclay-hotelli sijaitsee aivan Tarton sydämessä ja on viihtyisä majoituspaikka lomailijoille. Hotelli sijaitsee lähellä kaikkia tärkeimpiä nähtävyyksiä, kuten Tarton yliopistoa, Raatihuonetta, Vanemuinen teatteria sekä pankkeja ja ostoskeskuksia. Hotellin rakennus on rakennettu vuonna 1912 ja peruskorjattu hotelliksi vuonna 1995.

Illalla siirrymme kävellen lyhyen matkan päähän illalliselle ravintola Püssirohukelderiin. Vanhan ruutikellarin historia ulottuu yli 300 vuoden taakse ja onkin miljööltään ainulaatuinen. Kolmen ruokalajin illallisen jälkeen on loppuilta omatoimista aikaa nauttia Tarton tunnelmasta ja palveluista.

Lauantai 21.9.2024
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen lähdemme bussilla kohti palamusen kylää perinteisille Paunveren syysmarkkinoille.

Perinteiset Paunveren syysmarkkinat Palamusen kylässä tarjoavat kaikkea ruoasta ja kasveista käsitöihin ja vaatteisiin. Luvassa on useita kulttuuriohjelmia, grillikilpailu, eläinnäytöksiä ja erilaisia ​​aktiviteetteja lapsille. Erikoisnäytöksessä valitaan ainutlaatuisimmat/suurimmat puutarhatuotteet ja vierailijoiden paras asu palkitaan. -Visit Estonia

Palaamme takaisin Tarttoon iltapäivällä, jonka jälkeen on omatoimista aikaa tunnelmoida syksyistä Tarttoa. Halutessasi voit myös viettää koko päivän Tartossa.

Sunnuntai 22.9.2024
Aamiainen hotellilla ja rauhallinen aamu Tarttossa. Huoneiden luovutus, bussin pakkaaminen ja lähtö takaisin kohti Tallinnan satamaa puolen päivän maissa. Tallink megastar lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30 ja saapuu perille klo 18.30. Matka jatkuu takaisin kotipaikkakunnille, joissa olemme perillä myöhään illalla/yöllä.

Matkan hinta/henkilö:
329 € jaetussa kahden hengen huoneessa
379 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Kuljetus Suomessa ja Virossa
- Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki kansipaikoin
- Hotellimajoitus, 2 yötä, Barclay Hotell
- Hotelliaamiaiset
- Kolmen ruokalajin illallinen ravintolassa Püssirohukelder
- Kuljetus ja sisäänpääsymaksu Paunveren syysmarkkinoille 21.9.2024
- Tallink Siljan polttoainelisä- ja päästölisämaksut

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
- Myöhäinen aamiainen laivalla menomatkalla 24,50 €
- Buffetlounas laivalla paluumatkalla 29,50 €

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan virallinen henkilöllisyystodistus: passi tai henkilökortti. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere-moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Lisätietoja hotellista:
Barclay Hotell