Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Seilin saarelle!

Seilin historia on monivaiheinen ja värikäs. Hylkeiden asuinpaikasta Kruunun saareksi viljelysmaineen 1500 luvulla,1600 – luvulla edelleen leprasairaalaksi, joilta ajoilta tarinan mukaan periytyy myös saaren suomenkielinen nimi Seili. 1700 – luvun lopulta aina vuoteen 1962 saarella toimi mielisairaala. Saaren ehkä tunnetuin nähtävyys on puurakenteinen kirkko vuodelta 1733, jonka seinät ovat nähneet monta erilaista tarinaa. Matkalla pääsemme tutustumaan oppaan johdolla tähän mielenkiintoiseen kohteeseen, jonne matkataan meritse Rymättylän Hangan satamasta.

Matkaan lähdemme aamulla kohti Raisiota. Matkalla pidämme tauon. Raisiosta otamme saaristo-oppaan kyytiin ja jatkamme matkaa Rymättylään ravintola Pohjakulmaan, jossa nautimme lounaan buffetpöydästä. Iltapäivällä saaristolautta m/s Östern lähtee Hangasta kohti Seiliä. Opas johdattaa meidät monipuoliselle opastukselle, joka sisältää historiaa, kulttuuria, biologiaa, tiedettä ja tutkimushistoriaa. Opastuksen yhteydessä käydään myös Seilin kirkossa. Saarella on päärakennus, kahvila, kirkko, ravintola, majoitustiloja, saunarakennukset ja näköalapaikka.

Myöhään Iltapäivällä nousemme saaristolauttaan ja merimatka takaisin Hangan satamaan alkaa. Lautalla voi halutessaan nauttia iltapäiväkahvit omakustanteisesti. Rantaan saavuttuamme lähdemme kotimatkalle. Kotipaikkakunnilla olemme illalla.

Matkan hinta/henkilö: 135 

Hintaan sisältyy:  bussikuljetus, lauttamaksut, oppaan palvelut, buffetlounas ravintola Pohjankulmassa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Korkeakoski - Orivesi - Tampere...

Kuva: Visit Seili