Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa ihanien puutarhojen maailmaan! Tältä matkalta löydät ideoita ja inspiraatiota omaan unelmien puutarhaasi. Matkalla vierailemme erilaisissa puutarhoissa ja taimitarhalla sekä Strömsössä !

Keskiviikko 3.7.2024
Lähdemme varhain aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Länsirannikkoa. Matkalla pidämme tauon. Ensimmäisessä kohteessamme Kristiinankaupungissa tutustumme oppaan johdolla idylliseen merenrantakaupunkiin ja sen puutarhakohteisiin. Kierroksen jälkeen nautimme lounaan.
Lounaan jälkeen matka jatkuu kohti Vaasan Västervikissä sijaitsevaa Strömsötä, jossa oppaan johdolla tutustumme tv:stä tuttuun huvilaan. Matkalla Pietarsaareen vierailemme vielä uniikissa puutarhakeskuksessa, Garden Florassa. Pietarsaaressa majoitumme torin laidalla sijaitsevaan Pietarsaaren Kaupunginhotelliin. Iltakävelylle kannattaa suunnata läheiseen Koulupuutarhaan - Pietarsaaren kukkakeitaaseen.

Kristiinankaupunki on idyllinen pikkukaupunki länsirannikolla. Kaupunki tarjoaa elämyksiä sekä vanhassa puutalokaupungissa että elinvoimaisella maaseudulla.

Kaunis Strömsön huvila rakennettiin vuonna 1852 ruukinpatruuna Adolf Grönbergin toimesta. Huvila oli mm. Fiinnilän ja Bouchtin sukujen omistuksessa ennen siirtymistään Mustasaaren kunnan omistukseen v. 1963. Vaasan kaupunki osti pitkään tyhjillään olleen huvilan, remontoi sen ja vuokrasi YLElle samannimisen lifestyle-ohjelman kuvauspaikaksi. Strömsön kuvausten myötä rakennus on saanut kokonaan uudenlaisen elämän. Huvilarkennuksen takana on pieni puutarha ja monenlaisia istutuksia.

Garden Florasta löydät laajan valikoiman kestäviä, Suomessa tuotettuja perennoja, pensaita ja puita sekä noin 90 erilaista tomaattilajiketta. Garden Flora tuottaa kaikki monivuotiset kasvit itse, alusta asti.

Pietarsaaren Kaupunginhotelli on kodikas ja viihtyisä neljän tähden hotelli, jolla on pitkät perinteet. Hotelli sijaitsee Pietarsaaren keskustan kävelykadulla.

Torstai 4.7.2024
Aamiainen hoteliissa ja matkatavaroiden pakkaaminen bussiin. Klo 8:45 lähtö Aspegrenin Puutarhaan. Klo 9 alkaen opastettu kierros Aspegrenin puutarhassa ja Rosenlundin Pappilan puutarhaympäristössä. Aspegrenista matka jatkuu Blomqvistin Taimistoon, jossa ostosaikaa. Kotimatkalla pysähdymme nauttimaan lounaan ja tutustumme vielä Havuskylän Kivipuutarhaan. Matkalla pidämme tauon. Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulle saavumme illalla.

Aspegrenin puutarha ja Rosenlundin pappila muodostavat ainutlaatuisen puutarhaympäristön Pietarsaaren kaupunkialueella. Rovasti Gabriel Aspegren rakennutti Rosenlundin 1700-luvulla. Puutarha on Suomen vanhimpia pappilapuutarhoja. Koko alue on noin 5 hehtaarin suuruinen kaupungin keidas.

Blomqvist taimisto on tunnettu laajasta ja erikoisesta valikoimasta. Perennojen ja koristepensaiden lisäksi erikoisuuksiin kuuluu vanhan ajan harvinaiset ja talvenkestävät omenalajikkeet sekä hedelmä ja marjauutuudet.

Havuskylän Kivipuutarhassa on käytetty paljon luonnonkiviä. Pihalta löytyy laajat kivialueet, perennaryhmiä, paljon kivikkokasvia, erilaisia havuja ja vesiaiheita. Lisäksi tontin perällä on Lumottu metsä.

Matkan hinta/henkilö:
249 €, kahden hengen huoneessa
* 301 €, yhden hengen huoneessa

Hintaan sisältyy:
- bussikuljetus koko matkan ajan
- hotellimajoitus 1 yö yhden/kahden hengen huoneessa
- hotelliaamiaiset
- 2 x lounas
- opastukset vierailukohteissa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - Ylöjärvi...
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.