Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa taidematkalle!

Hotelli Haikon Kartano, monipuolinen kartano- ja kylpylähotelli, sijaitsee kauniin kartanopuiston keskellä meren rannalla, ja vain 6 km idyllisestä Porvoon Vanhasta kaupungista. Haikko on ihanteellinen paikka romanttiseen lomaan tai virkistäytymiseen aikuisten kesken. Haikon Kartanossa voit nauttia aurinkoisesta palvelusta, korkeatasoisesta gastronomiasta, historiallisesta kartanotunnelmasta, upeasta merinäköalasta sekä hemmottelevista kylpyläpalveluista.

Perjantai 7.6.2024
Lähdemme aamusta Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta ajamaan kohti Helsinkiä. Matkalla pidetään tauko. Saavumme Helsinkiin ennen puoltapäivää ja lähdemme Tove Janssonin mukaiseen kiertoajelulle/kävelylle Madde-oppaan johdolla. Kierroksen aikana näemme ja kuulemme Toven elämästä Helsingissä. Opastuksen lomassa nautimme maukkaan lounaan ja sen jälkeen lähdemme bussilla pienelle kierrokselle. Matka jatkuu Porvooseen ja  Haikon Kartanoon, jossa majoitumme kylpylähotellin Standart/Premium-huoneisiin. Majoittumisen jälkeen on mahdollisuus käydä hotellin sauna- ja allasosastolla, joten muistakaa ottaa uimapuku mukaan. Yhteinen illallinen nautitaan kartano rakennuksessa.

Lauantai 8.6.2024 
Aamiainen kartanon ruokasalissa klo 7.-10.00. Luovutamme huoneet klo 10.45 ja pakkaamme tavarat bussiin ja lähdemme Edelfelt ateljeen näyttelyrakennukseen, jossa on esillä Tove Janssonin 15 taulua. Näyttelytilassa on myös 6 kpl Edelfelt taulua sekä Netta Tiitisen ja Carolina von Schantzin maalauksia. Elokuussa on esillä Terttu Schroderus-Gustafssonin maalauksia. Suomalaisten rakastama Tove viettää juhlavuotta, sillä hänen syntymästään tulee vuonna 2024 kuluneeksi 110 vuotta. Kesän näyttelyiden teemana on “Saariston piilotettu paratiisi”. Villa Albertissa juhlitaan juhlavuotta näyttelyillä, jotka ilmentävät taiteilijoiden suhdetta luontoon ja saaristoon. 

Siirrymme puolenpäivän jälkeen Porvoon keskustaan, josta lähdemme kävelykierrokselle Vanhaan Porvooseen.  Kävelyopastuksen aikana tutustutaan Vanhan Porvoon monipuoliseen historiaan, keskiaikaisesta kirkosta valtiopäiväaikaisiin rakennuksiin Tove Jansson-teemalla lisättynä. Katuja ja kujia kävellen kuullaan myös tarinoita kaupungissa asuneista ja vierailleista mielenkiintoisista henkilöistä. Tutustuminen Tuomiokirkkoon, mikäli seurakunnan toiminta sen sallii. Opastus päättyy Porvoon vanhaan kaupunkiin ravintola Hanna-Mariaan, jossa nautimme myöhäisen lounaan. Ennen kotimatkalle lähtöä, on mahdollista tutustua ominpäin alueeseen. 

Matkan hinta / henkilö:
*  299 €, kahden hengen Standard-huoneessa
*  319 €, kahden hengen Premium huoneessa

*  379 €, yhden hengen Standard-huoneessa
*  419€, yhden hengen Premium huoneessa

Hinta sisältää: bussikuljetuksen, majoituksen Haikon Kartanon kylpylähotellin Standard/Premium-huoneessa 1 yö, kartanoaamiainen, kylpylähotellin sauna-ja allasosaston käyttö, illallinen Kartanon ruokasalissa, 1 x ruokajuoma illallisella, 2 x keittolounas, opastettu kierros Porvoossa ja Helsingissä sekä vierailu Villa Albert näyttelytilassa.

Alustava matkareitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - Sääksjärven ramppi - Lempäälä Vaihmala ramppi - Toijala ABC ramppi - Hämeenlinna...

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoittautumisen yhteydessä mainitkaa mahdolliset ruoka-aineallergiat. Muistakaa ottaa matkalle uimapuku mukaan. Bussiin voi nousta kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitattehan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.