Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Saimaan kierrokselle!

Saimaan kierros on unelmien reitti, joka jokaisen on joskus koettava. Reitti kiertää sinisenä siintävän Saimaan rantoja halki kylien, kaupunkien, luonnon ihmeiden ja kulttuurimaisemien. Matkaamme Saimaan mielenkiintoisimpiin kohteisiin nauttimaan hyvistä paikallisista ruuista ja nähtävyyksistä. 

1. päivä 12.6.2024
Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Lahtea ja itä-rajaa. Matkalla poikkeamme Lemin kylässä ja lounastamme Lemin Museonmäen tuvassa Särää, aitoa eteläkarjalaista ruokaperinnettä tuhannen vuoden takaa. Särää on valmistettu Etelä-Karjalan alueella laajemminkin. Vain Lemillä perinne on säilynyt elinvoimaisena 2000-luvulle saakka. Särän aineksina on lampaanliha ja perunat. Ainoana mausteena käytetään suolaa. Särä paistetaan koivukaukalossa eli särässä puulämmitteisessä leivinuunissa tuntikausia, jopa 8 tuntia. Hitaasti hautumalla särä saa ainutlaatuisen herkullisen makunsa. Matka jatkuu Lappeenrantaan, jossa teemme kierroksen oppaan johdolla. Myöhään iltapäivällä majoitumme Holiday Club Saimaa Rauhaan, yhden/kahden hengen huoneisiin. Illalla mahdollisuus käydä hotellin kylpylässä 

2.päivä 13.6.2024
Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat bussiin ja lähdemme tunnin mittaiselle Imatran kaupunkikiertoajelulle oppaan johdolla. Näemme tärkeimmät nähtävyydet sekä kuulemme historiaa ja nykypäivää. Kierroksen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Punkaharjua. Ensimmäinen vierailukohteemme on metsämuseo Lusto, joka on metsäkulttuurin valtakunnallinen museo ja tiedekeskus. Luston näyttelyt, kokoelmat, tapahtumat ja auditorion ohjelmisto kertovat monipuolisesti metsästä ja metsän merkityksestä suomalaisten elämässä. Tutustumme näyttelyyn oppaan johdolla sekä omatoimisesti. Lustossa nautimme myös lounaan. 
Lustosta siirrymme Johanna Oraksen Taidekartanoon, jossa on mahdollisuus tutustua ateljeeseen sekä tehdä ihania taideostoksia Artshopissa. Matka jatkuu Savonlinnaan Sokos hotelli Seurahuoneeseen, aivan kauppatorin kupeeseen. Hieman vapaa-aikaa, ennen Saimaan risteilyä. Jalkaudumme Savonlinnan satamaan, josta lähdemme tunnin mittaiselle Saimaan risteilylle aidon sisävesilaivan kyydissä. Risteilijä palaa takaisin Savonlinnan satamaan, josta kävelemme Olavinlinnaan (n. 800 m) illalliselle juhlavaan Kuninkaansaliin. Myöhään illalla paluu takaisin hotellille. 

3.päivä 14.6.2024
Aamiainen hotellin ravintolassa. Aamiaisen jälkeen pakkaamme tavarat bussiin ja lähdemme Savonlinnan kierrokselle oppaan johdolla. Sen jälkeen matka jatkuu Rantasalmelle Hakoapajan Aihkikylään, tutustumaan näyttelyyn ja nauttimaan aamupäivä kahvit. Iltapäivällä lähdemme ajamaan kohti Mikkelin Kenkäveroa, jossa nautimme kesälounaan noutopöydästä ja saamme opastetun kierroksen Kenkäveron ihanssa puutarhassa. Perillä kotipaikkakunnilla olemme alkuillasta. 

Matkanhinta/henkilö:
* 499 €, jaetussa kahden hengen huoneessa 
* 595 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää: 
- Bussikuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
- Majoitus yhden/kahden hengen huoneessa 2 yötä
- Aamiaiset hotellissa x2
- ohjelman mukaiset opastukset ja pääsymaksut
- ohjelman mukaiset ruokailut ja kahvitukset

Lisämaksusta:
- ruokajuomat

Alustava matkareitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi- Tampere - Kangasala -..

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva: Vip-Cruise Savonlinna