Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Uuteenkaupunkiiin!

Meri, puutalokadut ja mielenkiintoiset käyntikohteet kutsuvat tutustumaan Uuteenkaupunkiin! Lähde matkassamme tunnelmoimaan kesäistä kaupunkia kiertoajelun merkeissä ja vierailemaan Taidetalo Pilvilinnassa. Lisäksi aikaa jää omatoimiselle fiilistelylle puutalokaupungin henkeä ja tehdä ostoksia keskustan putiikeissa.

Lähdemme matkaan kotipaikkakunnilta aamulla. Matkalla Uuteenkaupunkiin pidämme tauon. Päivä alkaa opastetulla kiertoajelulla, jonka aikana tutustumme yli 400-vuotta vanhaan puutalokaupunkiin, sen menneisyyteen ja nykypäivään. Kiertoajelun jälkeen nautimme maittavan lounaan Gastahaus Pookin noutopöydästä.

Vuonna 1986 Kaija ja Simo Reijonsaari avasivat Walter Thomén suunnittelemaan ja 1911 valmistuneeseen pankkirakennukseen kodikkaan ja meriteemaisen majatalo-ravintola Gasthaus Pookin, joka vuosien mittaan on tullut tunnetuksi paitsi laadukkaasta ruuasta ja ystävällisestä palvelusta, niin myös viihtyisästä kesäpihastaan.

Lounaan jälkeen on omatoista aikaa tunnelmoida kesäisen Uudenkaupungin keskustaa sekä tehdä ostoksia putiikeissa.

Keskustan pienemmissä ja isoimmissa uniikeissa putiikeissa voit tehdä löytöjä. Mm. Suomen par-haimmaksi valittu Kenkäkauppa Alina, sisustustuotteisiin erikoistunut Ulpukka, laajan valikoiman verho- ja kangaskauppa Kodin Kangastus sekä tulossa uusi iso Outlet-myymälä torin laidalle, jossa useita merkkituotteita paikallisten yrittäjien lisäksi.

Keskustasta siirrymme kaupungin laidalle, Taidetalo Pilvilinnaan.

Pilvilinna on värikäs ja omaperäinen taidetalo, jonka ulko- ja sisäsei-nät on koristeltu maalauksin. Taiteilija Raija Nokkalan naivistista tai-detta, hauskoja postikortteja. Sijainti n. 3 km kaupungin keskustasta Lepäisille päin. Pihapiirissä pitsimökki, hauska taidepolku humoristi-sine veistoksineen, satojen ruusujen rosario sekä kahviterassi meren rannalla.

Pilvilinnassa lähdemme opastetulle kierrokselle, jonka jälkeen nautimme vielä iltapäiväkahvit ennen lähtöä kotimatkalle.

Matkan hinta/henkilö: 94 €

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Opastettu kiertoajelu
- Lounas Gasthaus Pookissa
- Sisäänpääsy ja opastus Taidetalo Pilvilinnassa
- Iltapäväkahvit Taidetalo Pilvilinnassa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - Nokia...
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuvat: Visit Uusikaupunki