Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Helsinki kierrokselle!

Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Matka jatkuu Helsinkiin Tamminiemeen, jossa tutustumme Suomen tasavallan presidenttien edustusasuntoon. Opastuksen kesto noin tunnin ja sen jälkeen hieman omaa aikaa.
 
Päätoimittaja Amos Andersonin 1940 valtiolle lahjoittama Tamminiemen huvila on ollut kolmen presidentin, Risto Rytin (1940-1944), Gustaf Mannerheimin (1944-1946) ja Urho Kekkosen (1956-1981) virka-asunto ja monien poliittisten neuvottelujen ja ratkaisujen näyttämö. Erityisesti presidentti Urho Kekkosen 25-vuotisen virkakauden aikana nimestä Tamminiemi muodostui suorastaan käsite Suomen poliittisessa elämässä ja kielenkäytössä. Presidentti Kekkosen kuoleman jälkeen Tamminiemi avattiin museona joulukuussa 1987.
Peruskorjauksen jälkeen 2012 avattua museota esitellään autenttisessa, presidentti Kekkosen aikaisessa 1970-luvun asussa. Opastukset ja esitelmätilaisuudet kertovat Rytin, Mannerheimin ja Kekkosen presidenttiajasta ja valottavat Suomen sodanjälkeistä historiaa.

Matka jatkuu Helsingin keskustaan, jossa nauttimme Kiasman ravintolassa kotiruokalounaan. Toinen kohteemme on Hietaniemen Hautausmaa, josta lähdemme oppaan johdolla kahden tunnin "Suomen Itsenäisyyden ajan merkkihenkilöiden historiaa" -kierrokselle. 

Useimmat maamme presidenteistä ovat saaneet viimeisen leposijansa Hietaniemen hautausmaalla. Monet heistä ovat luotsanneet maatamme kovina aikoina, läpi sotien ja vaaran vuosien. Joukossa on presidenttejä, jotka omalla toiminnallaan ovat ratkaisevasti vaikuttaneet maamme kohtaloon historian pyörteissä. Kierroksella tutustaan tasavaltamme presidentteihin niin poliittisina vaikuttajina kuin yksityisesti perheen keskuudessa.

Matkan hinta/henkilö: 95 €, museokortilla 85 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, lounaan ja pääsymaksu Tamminiemessä sekä opastukset Tamminiemessä ja Hietaniemen hautausmaalla

Huomioitavaa: Matka toteutuu. Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä mahdollisista ruoka-ainerajoitteista.

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.