Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Pohjoista Saaristotietä Ahvenanmaalle!

Alustava matkareitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-..

Perjantai 16.8.2024
Lähdemme kotipaikkakunnilta matkaan aamulla. Ajamme Raision ja Taivassalon kautta Kustavin Vuosnaisten satamaan, josta lautta lähtee iltapäivällä kohti Brändön saarta ja Åvan satamaa. Lauttamatka Vuosnainen-Äva kestää puolisen tuntia. Satamasta siirrymme saaristohotelli Gullvivaniin, josta otamme kyytiin paikallisoppaan ja lähdemme noin kaksi tuntia kestävälle saarikiertoajelulle. Opas kertoo mm. saaren historiasta, nykypäivästä ja elinkeinoista. Kierroksen jälkeen palaamme hotellille ja majoitumme. Majoittumisen jälkeen nautimme yhteisen päivällisen. Hotellilla on mahdollisuus käydä saunassa ja meriuinnilla.

Lauantai 17.8.2024
Aamiainen hotellissa ja lähtö saaristolautalle. Lauttamatka Torsholmasta alkaa klo 8:05, perille Vårdön Hummelvikiin saavutaan klo 10:30. Opas on vastassa Hummelvikin satamassa, josta lähdemme Ahvenanmaan kierrokselle. Näemme mm. Bomarsundin linnoituksen rauniot sekä Jan Karlsgårdenin ulkoilmamuseon. Kiertoajelu jatkuu Maarianhaminaan ja päättyy hotelli Pommerniin, johon majoitumme. Hotellilta on helppo lähteä vielä keskustaan vaikkapa ostoksille ja syömään. Yöpyminen hotellissa.

Sunnuntai 18.8.2024
Aamiainen hotellissa ja aamulla on vielä mahdollisuus tutustua kaupunkiin omatoimisesti. Huoneet luovutetaan klo 12.00.  Bussikuljetus hotellista satamaan klo 13.00. Viking Linen m/s Grace lähtee kohti Turkua klo 14.25. Mahdollisuus ostaa lisämaksusta buffetpäivällinen. Turkuun saavumme klo 19.50, josta välittömästi lähdemme kotipaikkakunnille.

Matkan hinta/henkilö:
* 359 €, kahden hengen huoneessa
* 435 €, yhden hengen huoneessa
* 219 €, lapsi alle 12v lisävuoteella kahden aikuisen seurassa

Hintaan sisältyy:
*bussikuljetus koko matkan ajan
*saaristolauttamatkat Vuosnainen-Åva ja Torsholma-Hummelvik
*hotellimajoitus 1 yö kahden/yhden hengen huoneessa saaristohotelli Gullvivanissa
*hotellimajoitus 1 yö kahden/yhden hengen huoneessa hotelli Pommernissa
*hotelliaamiaiset
*päivällinen Gullvivanissa
*laivamatka kansipaikoin Maarianhamina-Turku
*opastettu Brändön saarikiertoajelu 
*opastettu Maarianhaminan kiertoajelu ja Ahvenanmaan kierros

Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
* VL Grace Buffet-päivällinen paluumatkalla 41 €/henkilö

Huomioitavaa: matka toteutuu, mikäli matkalle lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä