Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matka elämykselliselle viinimatkalle Saksaan!

3.-6.10.2024 Neustadt an der Weinstrasse viinijuhlille
Hotelli:  Acht Premium hotel***, Exterstrasse 2, Neustadt an der Weinestrasse

Matkamme suuntautuu Pfalzin (osavaltio: Rheinland-Pfalz) viinialueelle lounaiseen osaan Saksaa.  85 kilometriä pitkä Saksan viini­tie (Deutsche Weinstrasse) kiemurtelee Bockenheimista Schweigeniin maalauksellisten kylien ja rehevien viinitarhojen läpi. Viiniköynnökset kukoistavat Pfalzin lämpimässä, aurin­koisessa ilmastossa ja tuottavat reheviä, täyteläisiä viinejä. Johtava Riesling-lajike sekä valkoiset Pinot-viinit Weissburgunder ja Grauburgunder ovat hienoimpia valkoviinejä. Spätburgunder (Pinot Noir), Dornfelder ja harvinainen St.Laurent ovat alueen tärkeimmät, huippulaadukkaat punaviinit. Rivaner ja Portugieser ovat suosittuja seurusteluviinejä. Neustadt an der Weinstrasse on alueen pääkaupunki, jossa on n. 53000 asukasta.

Torstai 3.10.2024
Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta ja matka jatkuu kohti Helsinki/Vantaa lentoasemaa. Finnairin lento lähtee Helsingistä klo 07.40 ja saapuu Frankfurt am Mainin kentälle klo 09.40. Nousemme meille varattuun saksalaiseen tilausbussiin ja lähdemme kohti Pfalzin alueella sijaitsevaan Neustad an der Weinstrassen kaupunkia. Tämä päivä on Saksassa pyhäpäivä, Saksan yhdistymisen päivä (kaupat ovat kiinni) ja väkeä on liikkeellä runsaasti. Saavumme Neustadt an der Weinstrasselle iltapäivällä ja majoitumme Achat Premium Hotelliin kaupungin keskustassa. Iltapäivästä on jo mahdollista lähteä tutustumaan läheisellä torilla pidettäviin viinijuhliin. Muistakaa varautua käteiseen. Viinijuhlilla on tarjolla paljon hyvää ruokaa ja juomaa.

Perjantai 4.10.2024
Aamiainen hotellilla. Tänään ohjelmassa on tutustumista viininviljelyyn ja viinimaistiaisia. Lähdemme tilausbussilla hotellilta klo 10.00 kohti Bad Dürkheimin kaupunkia. Kaupunkiin saavuttua lähdemme traktorin vetämässä peräkärryssä viininviljelysalueelle, joita riittää silmänkantamattomiin. Kahden tunnin peräkärryajelun aikana nautimme viisi erilaista paikallista viiniä ja rypälemehua. Ajelun jälkeen pysähdymme viinintuottajan puutarhaan nauttimaan pientä suolaista (paikallisia makkaroita ja juustoa) sekä maistellen viinejä.  Kierroksen jälkeen menemme lounaalle maailman suurimpaan viinitynnyriin Dürkheimer Fass ravintolaan sekä saamme ihmetellä muinaisen kylpyläkaupungin ihmeellistä  Saline rakennusta, jonka avulla luodaan luonnollisesti suolapitoinen ilma hengitysteiden hoitoon. Rakennus on noin 300 metriä pitkäja kymmenen metriä korkea. Sieltä on myös hyvät maisemat. Iltapäivän päätteeksi palaamme Neustadt an der Weinstrasseen. Illalla osallistumme taas hotellin vieressä pidettäviin viinijuhliin.

Lauantai 5.10.2024
Aamiainen hotellilla. Lauantain vietämme Neustad an der Weinstrassen kaupungissa. Ostosaikaa ja tutustuminen idylliseen vanhaan kaupunkiin, joka on kuuluisa kauniista taloistaan. Halukkaat voivat kävellä 4 km viinitarhojen laitaa läheiseen Hambacher Schloss linnaan.  Vielä yksi ilta aikaa osallistua kaupungin viinijuhliin.

Sunnuntai 6.10.2024
Aamiainen hotellilla ja tavaroiden pakkaus. Klo 10.00 Siirrymme tilausbussilla Frankfurt am Mainiin. Tutustumme Euroopan pankkipääkaupunkiin suomailaisen oppaan johdolla ja nousemme Main Toweriin pilvenpiirtäjään ihailemaan maisemia. Frankfurtista löytyy myös idyllinen vanha kaupunki Römerberg. Lounas paikallisessa Apfelwein-ravintolassa. Iltapäivällä siirrymme tilausbussilla lentoasemalle. Lentomme lähtee Frankfurtista klo 19.25 ja saapuu Helsinkiin klo 22.50. Kotona ollaan yöllä myöhään.

Matkan hinta/ henkilö:
* 1059
 €, jaetussa kahden hengen huoneessa
* 1339 €, yhden hegnen huone

Hinta sisältää: bussikuljetus Helsinki/Vantaa lentoasemalle ja takaisin, Finnair lennot Helsinki-Frankfurt am Main-Helsinki, yksi käsimatkatavara 8 kg/hlö ja yksi matkatavara ruumaan 23 kg/hlö, hotellimajoitus*** 3 yötä aamiaisella yhden/kahden hengen huoneessa, bussikuljetukset Saksassa 3.10, 4.10. ja 6.10., traktorijuna-ajelu (sis. viinimaistelut ja suolasta napostelua), lounas Dürkheim Fass ravintolassa, lounas Apfelwein Wagner ravintolassa, Frankfurt am Main opastettu kieroajelu, Main Tower ja Saline pääsymaksut.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoita mahdolliset ruoka-aineallergiat Lisätiedot-kohdassa
Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai uudenmallinen henkilökortti.  

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - moottoritien rampit Helsinkiin mennessä
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Pfalzin viinialue:
- Saksan toiseksi suurin viinialue pinta-alaltaan, muuta usein sadoltaan tuottoisin. Pfalz tulee latinan sanasta palatium, palatsi. 
- Suurimmat kaupungit ovat Bad Dürkheim, Neustadt ja Landau
- Viljeyalaa alueella on 24.000 hentaaria. Alueella toimii 25 osuuskuntaa ja yli 300 yksityistä viinitilaa.
- Lajikeet mitä viljellään on punaista 35 % ja valkoista 65 %. Rieslingin osuus koko tuotannosta 25 % ja spätburgunderin himpun päälle 7 %.
- Moselin viineihin verrattuna Pfalzing rieslingit ovat voimakkaampia ja hedelmäisempiä. Parhaat ilmentävät maaperää, jossa rypäleet ovat kasvaneet.
- Kolmannes tuotannosta myydään tiloilta suoraan. Pfalz tuottaa myös rakastettua Libistä - Liebfraumilchiä, jota isommat viinitalot tekevät enimmäkseen vientimarkkinoille.
- Maan viinien yhteenlaskettu satomäärä on noin 10 miljoonaa hentolitraa. Saksan viinintuotannosta yli 60 % on kuivia tai puolikuvivia viinejä.