Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Ilmajoen musiikkijuhlille!

Matkapäivä:
Lauantai 15.06.2024, esitys alkaa klo 13.00 

Armi-ooppera on matka Armi Ratian elämään. Armi Ratia on ollut rakentamassa identiteettiämme ja antanut vahvan äänen suomalaiselle muotoilulle. Hänen ja miehensä perustama tekstiiliyritys Marimekko on jatkanut maailmanvalloitustaan 50-luvun jälleenrakentamisen ajoista tähän päivään.

Armi Ratian tarina on täynnä legendaarisia Marimekko-kaskuja, juhlia, menestyksen aallonharjaa ja vastapainona suurta epätoivoa, pettymyksiä, vihaa sekä taistelua rakkauden saamisesta ja antamisesta. Armi Ratialle tyypillisiä mahtavia ominaisuuksia oli kääntää tappio voitoksi ja jättää mennyt taakse. Ooppera luo muotokuvan, jossa vahvana tunnettu nainen yrittää asettua itsensä kokoiseen muottiin, ​siinä kuitenkaan onnistumatta

– Ratia tuntuu julkisuuskuvan mukaan olleen härkäpäinen ja määrätietoinen yritysjohtaja, joka piti omat kipupisteensä sisällään. Tai ainakin tällainen on oma tulkintani hänestä. Johtajuudessa ja ennen kaikkea naisen johtajuudessa on paljon puolia, jotka resonoivat minua sekä kapellimestarina että yrittäjänä henkilökohtaisesti, teoksen säveltäjä Eeva Kontu kertoo.

Oopperan lähtöidean isä on edesmennyt säveltäjä Jaakko Kuusisto, joka näki luonnonlapsi Armin tarinan ja lakeuden ​maiseman sointuvan täydellisesti yhteen.

Menomatkalla mahdollisuus nauttia buffetlounas Juustoportin ravintolassa. Oopperan väliajalla nautimme kahvit makean kera.

Matkan hinta / henkilö:
* 149 €, sis. kuljetus, oopperalippu, väliaikakahvit ja buffetlounas Juustoportin ravintolassa
* 139 €, sis. kuljetus, oopperalippu, väliaikakahvit.

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Orivesi-Tampere-Ylöjärvi-...

Huomioitavaa: matka toteutuu. Ilmoittauttumisen yhteydessä ystävällisesti mainitse mahdollisista ruoka-aineallergioista.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Rooleissa:

Lilli Paasikivi - Armi Ratia

Muissa rooleissa Minna-Leena Lahti, Aarne Pelkonen, Piia Komsi, Mari Palo, Jeni Packalén, Tuomas Miettola, Nicholas Söderlund, Tuomas Lehtinen

Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperakuoro
Ilmajoen Musiikkijuhlien oopperan lapsi- ja nuorisokuoro

Sävellys Eeva Kontu
Libretto ja ohjaus Heta Haanperä
Sävellyksen orkestrointi Marko Hilpo
Musiikinjohto Kaapo Ijas
Lavastussuunnittelu Juho Lindström
Pukusuunnittelu Leena Rintala
Äänisuunnittelu Jussi Matikainen