Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Helsinkiin!

La 15.2.2025 klo 19.00 Iloinen Leski -operetti
Kesto 2 h 40 min, sis. 1 väliaika 30min

Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin

Kansallisoopperassa ennätykselliset yli 300 kertaa esitetty Iloinen leski on myös maailmalla kaikkein suosituin operetti. Suomeksi laulettu teos sopii erinomaisesti ensikertalaisille, nimiroolissa loistaa sopraano Mari Palo. Kaunis pukuloiste ja upea lavastus takaavat visuaalisesti häikäisevän kokonaisuuden. Esiripun noustessa tuntuu, kuin astuisi suuriin, loisteliaisiin juhliin.

Pontevedrolaiset haluavat pitää nuoren rikkaan lesken Hanna Glavarin omaisuuden maassa. Paroni Mirko Zeta keksii oivan keinon: lähetystösihteeri Danilon on naitava Hanna. Danilo löytyy Maximin kabareesta, mutta hän ei suostukaan kosimaan Hannaa, jota hän ennen oli rakastanut. Pariisilaiskosijat Danilo sentään lupaa pitää loitolla. Camillen ja Valenciennen suhde etenee suotuisammin ja he päätyvät yhdessä huvimajaan. Kun paroni Zeta yllättää heidät, Hanna pelastaa tilanteen asettumalla paronittaren paikalle, mistä Danilo tulee mustasukkaiseksi. Kun Hanna paljastaa menettävänsä omaisuutensa, jos avioituu uudelleen, Danilo uskaltaa kosia häntä – mutta Hannalla on vielä yksi yllätys.

Matkan hinta/henkilö:
* 149 €, permanto rivi 10-13

Hintaan sisältyy: kuljetus ja operettilippu

Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa.

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Matkustamme koronaturvallisuus huomioiden. Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Mitä on operetti?
Operetti on melkein kuin ooppera: on klassista laulua solisteineen ja kuoroineen, suuri orkesteri, juoni monine käänteineen, toiseen maailmaan vievät puvut ja lavasteet. Mutta verraten moneen oopperaan operetti on kepeämpää, humoristista ja iloista, täynnä romanttisia kiemuroita ja erityisen tarttuvia melodioita. Operetit sävellettiin suurimmaksi osaksi 1800-luvun loppupuolelta 1900-luvun alkupuolelle ja niiden teemoissa näkyy ja kuuluu aikansa henki. Tärkeintä operetissa on, että esityksen aikana on kaukana kavala maailma.