Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Ateneumin taidenäyttelyyn!

La 25.1.2025 Gothic Modern - pimeydestä valoon näyttely, Ateneum

Keskiajan ja renessanssin taide tarjosi 1800-luvun ja 1900-luvun taiteilijoille emotionaalista materiaalia ja tapoja käsitellä ihmisen perimmäisiä tuntemuksia sekä syntymää, kuolemaa, kärsimystä ja seksuaalisuutta. Näyttely nostaa esille kiehtovan ilmiön, jota ei ole aikaisemmin taidehistoriassa käsitelty, ja tarkastelee sen esiintymistä tunnettujen taiteilijoiden teoksissa. Näyttelyn taiteilijoita ovat muun muassa Arnold Böcklin, Lucas Cranach vanhempi, Akseli Gallen-Kallela, Vincent van Gogh, Theodor Kittelsen, Käthe Kollwitz, Edvard Munch, Hugo Simberg, Helene Schjerfbeck, Marianne Stokes ja Gustave Van de Woestyne. Maalausten ja grafiikan teosten lisäksi esille saadaan myös esineitä, veistoksia ja huonekaluja. 

Kansainvälisen näyttelyn yhteistyökumppaneita ovat Norjan Nasjonalmuseet ja Wienin Albertina Museum, joissa näyttely nähdään Ateneumin jälkeen. Näyttely on esillä Nasjonalmuseetissa 28.2.–15.6.2025 ja Albertinassa 19.9.2025–11.1.2026. Ateneumin näyttelyn kuraattori on museonjohtaja Anna-Maria von Bonsdorff. Lisäksi näyttelyn kuraattoreita ovat Nasjonalmuseetin Vibeke Waallann Hansen ja Cynthia Osiecki sekä Alte Nationalgalerien johtaja Ralph Gleis. 

-Ateneum

Lähdemme matkaan aamulla Pohjois-Pirkanmaa/Tampereen seudulta kohti Helsinkiä ja Ateneumin taidemuseota. Matkalla pidämme tauon. Perillä Ateneumissa tutustumme Gothic Modern -näyttelyyn noin 30 min näyttelyjohdannossa klo 11.30. Johdannon jälkeen on runsaasti omatoimista aikaa tutustua Gothic Modern -näyttelyyn sekä museon 2. kerroksen perusnäyttelyyn. Lounaan voit nauttia omatoimisesti Ateneumin Bistro kahvila-ravintolassa tai museon lähellä sijaitsevissa ravintoloissa. Paluumatkalle lähdemme noin klo 15.30

Matkan hinta/henkilö:
* 69 €
* 59 € eläkeläinen ja opiskelija
* 49 € museokortilla

Hinta sisältää: Bussikuljetuksen, pääsymaksun ja johdannon Modern Gothic -näyttelyyn Ateneumissa

Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-moottoritien rampit Helsinkiin mennessä

Huomoitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdollisesta museokortista varauksen yhteydessä ja otathan kortin myös matkalle mukaan.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva 1: Kansallisgalleria, Hannu Pakarinen
Kuva 3: Kansallisgalleria / Jenni Nurminen