Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa upealle saariston rengastielle!

Ihastuttava Saariston Rengastie vie sinut yli 12 sillan ja 8 lossin tai lautan. Reitin varrelta löydät upeat maisemat, historialliset kirkot ja nähtävyydet, idylliset kylät sekä saariston herkut ja käsityöt!

Lauantai 26.8.2023
Lähdemme matkaan aamulla kohti Paraisia, josta otamme kyytiin saaristo-oppaan. Vierailemme Kuusiston linnanraunioilla ja nautimme lounaan Paraisilla Tammiluodon viinitilalla. Mahdollisuus myös ostoksiin. Lounaan jälkeen vierailemme Nordkalkin kalkkikivilouhoksessa sekä tutustumme vanhaan Malmiin ja Keskiaikaiseen kirkkoon. Iltapäivällä matka jatkuu saaristolautalla kohti Nauvoa, jossa näemme Nauvon Vierasvenesataman ja kirkonkylän. Majoitumme ihastuttavaan hotelli Strandbohon. Yhteinen illallinen hotellin lähettyvillä. Loppuilta on omatoimista aikaa.

Sunnuntai 27.8.2023
Aamiaisen jälkeen lähdemme Nauvosta saaristolautalla Korppoon saarelle, jossa Korppoon kierros. Korppoosta jatkamme Houtskäriin, jossa tutustumme vene- ja saaristolaismuseoon. Lounaan nautimme lauttasataman tuntumassa. Matka jatkuu m/s Antonialla Houtskäristä Iniön Daleniin, jossa pääsemme ihastelemaan saariston maisemia. Opas kertoo mielenkiintoisesta saarihistoriasta ja nykypäivästä. Iniöstä matka jatkuu m/s Aura saaristolautalla Kustaviin, jossa olemme iltapäivällä. Kustavissa nautimme kahvit Kustavin savi- ja kynttiläpajassa. Aikaa jää myös ostoksille. Kotimatkalle lähdemme noin klo 18.00.

Matkan hinta/henkilö:
299 €, jaetussa kahden hengen huoneessa
345 €, yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Bussikuljetus
- Lauttakuljetukset
- Majoitus, 1yö Nauvossa hotelli Strandbossa
- Hotelliaamiainen
- 1 x kahvit, 2 x lounas, 1 x päivällinen, pääsymaksut ja oppaan palvelut

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitattehan mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittatumisen yhteydessä.

Alustava reitti: Virrat (vähintään 8 henkilöä)-Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Korkeakoski-Orivesi-Tampere-..
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Hotelli Strandbo
Nauvon ranta 3, 21660 Nauvo
www.strandbo.fi

 

PARAINEN

Paraisten kaupunki oli kaksikielinen. Asukkaista 54 prosenttia puhui äidinkielenään ruotsia ja 45 prosenttia suomea. Parainen oli Kaskisten lisäksi Suomen ainoa kokonaan vedenympäröimä kaupunki. Sitä kutsuttiinkin usein saariston pääkaupungiksi. Paraisten Kirjalansaarella sijaitsee Suomen ainoa kalakoulu eli Suomen kalatalous- ja ympäristöinstituutti. Huomattavimmat rakennukset ovat keskiaikainen harmaakivikirkko, 1400-luvulta peräisin oleva Kuitian linna, Partekin pääkonttori (1916 ja lisärakennus 1955), siunauskappeli (Erik Bryggman 1930), Atun kartano, Airiston lomakeskus, golfkenttä ja jäähalli.

KUSTAVI

Kustavi on vireä ja monimuotoisesti toimintojaan kehittävä kunta, jonka luonnonkauneus ja saaristoisuus ovat maankuuluja. Kustavi sijaitsee Turun saaristossa ja Manner-Suomeen kuntamme yhdistää v. 1982 valmistunut Kaitaisten silta. Kustavi sijaitsee 69 km:n päässä Turusta ja Kustavista on hyvät lauttayhteydet Ahvenanmaalle ja Länsi-Turunmaalle (Iniöön). Vartsalan lossi liikennöi aikataulun mukaan välillä Kivimaa-Vartsala. Lisäksi Kustavi on suosittu kesämökki- ja matkailupitäjä. Kesämökkejä on 3100 kpl ja kunnan väkiluku kymmenkertaistuu kesäisin. Saaria ja luotoja on peruskartan mukaan yli 2000 kpl. Susiluodon merivartioasema toimii kunnassamme. Kustavin kunta kuuluu Vakka-Suomen seutukuntaan.