Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa hurmaavalle Kemiönsaarelle sekä retkelle Öröön!

Hurmaava Kemiönsaari ja mielenkiintoinen Örö kutsuvat matkailijaa heinäkuussa! Matkan varrella vierailemme myös Mathildedalin ruukkikylässä sekä Söderlångvikin kartanossa ja yövymme kaksi yötä mukavasti ssaaristokylpylä Kasnäsissa. Lähde mukaan matkaan nauttimaan kauniista maisemista, raikkaasta meri-ilmasta, mielenkiintoisista käyntikohteista sekä rentoutumaan saaristokylpylä Kasnäsin palveluiden äärellä.

Tiistai 26.7.2022
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla pidämme tauon. Ensimmäinen kohteemme on Mathildedalin ruukkikylä, jossa nautimme maittavan noutopöytälounaan ravintola Ruukin Krouvissa. Lounaan jälkeen on omatoimista aikaa tutustua ruukkiin ja tehdä ostoksia alueen putiikeissa.

Suloinen Mathildedalin ruukkikylä Salossa Saaristomeren äärellä henkii aitoa ja hyväntuulista kylätunnelmaa. Kylästä löydät vanhoja ruukkirakennuksia, pitkiä tammikujia, pieniä puoteja ja kädentaitajien uniikkeja tuotteita. Nauti sesongin mukaisia makuelämyksiä kylän kahviloissa ja ravintoloissa. -Visit Kemiönsaari

Mathildedalin ruukilta matka jatkuu läpi kauniiden Kemiönsaaren maisemien Kasnäsiin, jossa majoitumme saaristokylpylähotellin mukaviin huoneisiin.

Saaristokylpylä Kasnäsissä nautit hyvästä ruuasta ja korkeatasoisesta asumisesta idyllisessä meriympäristössä Kemiönsaaren eteläisessä kärjessä. Kasnäsin korkeatasoiset, simpukanmuotoiset hotellirakennukset sijoittuvat kauniisti rantakallioille ja lähes kaikista huoneista avautuu upeat merimaisemat. Kahdeksassa rivitalossa on yhteensä 39 kahden hengen huonetta ja kaksi sviittiä. Kasnäsissä nukut hyvin mukavissa sängyissä rauhallisessa maisemassa naapurina ainoastaan luonto ja meri. -Kasnäs

Loppuilta on omatoimista aikaa nauttia hotellin ja kylpylän palveluista, maisemista ja merellisestä tunnelmasta.

Keskiviikko 27.7.2022
Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen nousemme veneeseen Kasnäsin satamasta ja lähdemme merimatkalle kohti Örön linnakesaarta.

Sata vuotta suljettuna sotilasalueena olleella Örön linnakesaarella tutustumme rannikkopuolustuksemme historiaan Venäjän tsaarin ajoilta nykypäivään. Saaren päänähtävyydet ovat hienosti säilyneet kasarmialueet, järeät Obuhov-tykit sekä eri-ikäiset puolustusasemat ja linnoitteet. Linnakehistoriansa ansiosta ulkosaaristossa sijaitseva Örö on myös yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä uhanalaisten eläinlajien ja luontotyyppien keskittymistä. Örö on matalalla vesialueella sijaitseva harjusaari. Sillä esiintyy runsaasti arvokkaita luontotyyppejä, kuten luonnontilassa säilyneitä hiekkarantoja, dyynejä ja rantaniittyjä. Örössä on mm. havaittu kaikkiaan 1 500 perhoslajia.

Runsaan tunnin mittaisen merimatkan jälkeen nautimme lounaan saaren ravintolassa, jonka jälkeen lähdemme opastetulle kävelykierrokselle ympäri saarta. Kierroksen aikana tutustumme Örön mielenkiintoiseen historiaan ja ainutlaatuiseen luontoon. Opastuksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa tutkia ja ihastella saarta. Halutessasi voit vaikkapa vuokrata polkupyörän. Venematka takaisin Öröstä Kasnäsiin lähtee myöhään iltapäivällä, jonka jälkeen nautimme vielä yhteiset iltakahvit. Loppuilta on omatoimista aikaa hotellilla ja kylpylässä.

Torstai 28.7.2022
Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen luovutamme huoneet ja pakkaamme bussin ja ajelemme lyhyen matkan päähän Söderlångvikin kartanoon, johon tutustumme oppaan johdolla. Opastuksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa kierrellä kartanon puistossa.

Söderlångvikin kartanolla on takanaan pitkä historia. Ensimmäinen maininta siitä löytyy vuodelta 1511. Hufvudstadsbladetin päätoimittaja Amos Anderson (1878-1961) osti vuonna 1927 Söderlångvikin kartanon. Hän oli yksi aikansa merkittävimmistä liikemiehistä ja kulttuurimesenaateista. Söderlångvikin päärakennus on vuodesta 1965 toiminut Amos Andersonin henkilöhistoriaa esittelevänä museona, jonne on sijoitettu Andersonin yksityinen taidekokoelma. Kesäkauden aikana sekä museossa että ravintola Café Söderlångvikissa on esillä vaihtuvat taidenäyttelyt. Kartanon toimintaan sisältyy omenapuutarhoja, metsätaloutta, ravintola-/kahvilatoimintaa, majoitusta, ryhmä-aktiviteetteja ja erilaisia tapahtumia. -Söderlångvikin kartano

Söderlångvikistä lähdemme kotimatkalle puolen päivän aikoihin. Matkalla pysähdymme lounastamaan Perniössä PitoPastantin lounaspöydästä. Takaisin kotipaikkakunnilla olemme illalla.

Matka hinta/henkilö:
379 € jaetussa kahden hengen huoneessa
499 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Majoitus, Saaristohotelli Kasnäs, 2 yötä
- Hotelliaamiaiset
- Kylpylän ja kuntosalin käyttö
- Lounas Mathildedalin ruukissa, ravintola Ruukin Krouvi
- Opastettu päiväretki Örön saarelle
- Venematka Örön saarelle meno-paluu, Kasnäs-Örö-Kasnäs
- Lounas Örössä
- Iltakahvit Kasnäsissä 27.7.2022
- Opastettu kierros Söderlångvikin kartanossa ja sisäänpääsymaksu kartanon näyttelyihin
- Lounas Perniössä, PitoPastantti

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoitattehan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Kangasala - Tampere...
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuvat 1 ja 2 : Visit Kimitoön, Örö ja Kasnäs, Pepe Korteniemi
Kuva 3: Visit Kimitoön, Örö, Jouko Hogmander
Kuva 4: Visit Kimitoön, Söderlångvik