Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa mielenkiintoiselle taidematkalle Helsinkiin!   

Vierailulla kiehtovissa taidekodeissa on mahdollisuus nähdä pintaa syvemmälle pääkaupungissamme vaikuttaneisiin persooniin ja heidän arkeensa. Tällä taidematkalle tutustumme kahteen Helsingin keskustassa sijaitsevaan taidekotiin, Reitzin säätiön taidemuseon kokoelmiin sekä taidekoti Kirpilään. Matkan tuotekuva on taidekoti Kirpilästä.

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä ensimmäinen kohteemme on Taidekoti Kirpilä. Tutustumme museoon ja sen tarinoihin opastetulla kierroksella

Taidekoti Kirpilä on ainutlaatuinen yksityiskodissa sijaitseva taidemuseo, joka esittelee intohimoisen taiteenkeräilijän Juhani Kirpilän kokoelmaa ja elämää 1900-luvun jälkipuoliskon Helsingissä. Taidekoti Kirpilä oli lääketieteen lisensiaatti Juhani Kirpilän  ja hänen elämänkumppaninsa, antiikkikauppias Karl Rosenqvistin koti vuosina 1979–1988. Museo kattaa lähes 350 neliötä töölöläisen funkistalon ylimmässä kerroksessa ja esittelee suomalaista taidetta 1850-luvulta 1980-luvulle.

Kirpilässä vierailun jälkeen kävelemme lounastamaan tasokkaasti lähellä sijaitsevaan ravintola Eliteen.

Elite on ainutlaatuinen suomalainen kulttuuri- ja taiteilijaravintola – elämän estradi ja taiteilijoiden olohuone jo vuodesta 1932. Tässä oikean elämän teatterissa ovat viihtyneet niin näyttelijät kuin muusikot, kirjailijat ja tanssijat sekä kuvataiteilijat, joiden teokset koristavat Eliten seiniä. -Ravintola Elite

Rauhallisen lounaan jälkeen siirrymme aivan ravintolan vieressä sijaitsevaan Reitzin säätiön taidemuseoon, johon tutustumme opastetulla kierroksella.

Reitzin säätiön taidemuseon kokoelmat ovat esillä rakennuttaja ja keräilijä Lauri Reitzin entisessä kodissa Helsingin sydämessä. Museossa on nähtävillä suomalaisen maalaustaiteen merkkiteoksia mm. Helene Schjerfbeckiltä, Albert Edelfeltiltä, Akseli Gallén-Kallelalta, Maria Wiikiltä ja Werner Holmbergilta. Lisäksi esillä on antiikkihuonekaluja, aseita, posliinia ja suomalaista hopeaa 1500-1800-luvuilta.

Kotimatkalle lähdemme n. klo 15.00 ja perillä kotipaikkakunnilla olemme illalla.

Matkan hinta/henkilö: 85 €

Hinta sisältää: Kuljetus, opastettu tutustuminen Reitzin säätiön taidemuseoon ja taidekoti Kirpilään, lounas ravintola Elitessa pöytiintarjoiltuna (ruokajuomat eivät sisälly hintaan)

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Matka ei valitettavasti sovellu liikuntaesteisille. Taidekodit eivät ole esteettömiä ja ne sijaitsevat ylimmissä kerroksissa.

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.