Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa kulttuurimatkalle Helsinkiin!
 

Kansallismuseossa nähdään Akseli Gallen-Kallelan tunnetuimpia maalauksia: Kalevala-aiheita, Suomen kansaa ja luontoa kuvaavia teoksia sekä maalauksia Pohjois-Amerikkaan ja Afrikkaan suuntautuneilta matkoilta. Esillä on myös harvoin nähtyjä freskoluonnoksia Pariisin vuoden 1900 maailmanäyttelyä ja Kansallismuseon Keskihallia varten. Samalla katsoja pääsee tutustumaan taiteilijaan, joka kokeili intohimoisesti uusia tekniikoita ja teki maalausten lisäksi mainosgrafiikkaa, suunnitteli mitaleita, tekstiilejä, huonekaluja ja toimi arkkitehtinä.

Näyttely nostaa esiin tuotteliaan taiteilijan sekä kertoo kansainvälisesti arvostetun taiteilijan urasta aikana, jolloin Suomi ja Eurooppa olivat murroksessa. Kansallismuseossa nähdään Gallen-Kallelan uran viimeiseksi suurtyöksi jääneiden freskojen lisäksi myös nuoren, kaukokaipuuta poteneen Gallénin varhaisimpia piirustuksia.
Esillä on noin sata teosta ja esinettä: maalauksia, grafiikkaa, luonnoksia ja valokuvia. Näyttelyssä nähdään myös videodokumentti historiallisesta 3D-rekonstruktiosta Suomen paviljongista vuoden 1900 Pariisin maailmannäyttelyssä (Díaz-Kommonen ym. 2012).
Näyttelyn keskeiset teoslainat on saatu Kansallisgallerialta / Ateneumin taidemuseolta ja Gallen-Kallelan Museolta.

Lainaajina ovat myös Anders Wiklöfin kokoelma, Andersudde, Ahvenanmaa, Antti J. Kallio Modern Historic 1900 -kokoelma, Designmuseo, Didrichsenin taidemuseo, Fazer, Gösta Serlachiuksen taidesäätiö, Helsingin kaupunginmuseo, Kalevalaseura-säätiö, Mannerheim-museo, Museoviraston Kuvakokoelmat, Suomen Pankki, Taidekoti Kirpilä / Suomen Kulttuurirahasto sekä useat yksityiskokoelmat.

Lähdemme Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta ajamaan kohti Helsinkiä, matkalla pidämme tauon. Ensimmäinen kohteemme on Eduskuntatalo, jossa turvatarkastus ennen opastusta. Klo 10.15 pääsemme oppaan johdolla tutustumaan Eduskuntataloon. Tutustumiskierroksen (n.1h) aikana käymme Eduskuntatalon marmoriportaissa, valtiosalissa ja istuntosalin lehterillä. Eduskunnassa on paljon rappuja, joten mahdollisesta liikuntarajoitteesta tulee mainita etukäteen.

Puolenpäivän maissa jalkaudumme nauttimaan buffetlounaan lähellä sijaitsevaan Kansallismuseon kahvila-ravintolaan. Lounaan jälkeen nousemme Kansallismuseoon, jossa teemme opastetun kierroksen Akseli Gallen-Kallelan näyttelyyn. Opastuksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa tutustua muihin museon näyttelyihin ja käydä museokaupassa. Paluumatkalle lähdemme klo 14.30.

Matkan hinta/henkilö:  69 €, museokortilla 59 €
Hinta sisältää: kuljetuksen, opastetun kierroksen Eduskuntatalossa ja Akseli Gallen-Kallelan näyttelyssä, sekä buffetlounaan. 

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitatko ruoka-aineallergioista ilmoittautumisen yhteydessä. 

Alustava reitti: Ruovesi-Orivesi-Tampere-...
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.