Tietoja matkasta

Tervettuloa Mannisen matkassa Helsinkiin taidenäyttelyyn!

Sosiaalisesti lahjakas Albert Edelfelt (1854–1905) puhui useita kieliä. Edelfelt matkusteli useissa Euroopan ja Pohjoismaissa sekä asui suuren osan elämästään Pariisissa. Ranskassa hän tutustui moniin aikansa johtaviin taiteilijoihin, kulttuuri- ja tiede-elämän merkkihenkilöihin sekä taiteen keräilijöihin ja taidekauppiaisiin.

Edelfeltiä on tutkittu runsaasti, mikä kertoo hänen keskeisestä asemastaan Suomen taiteen historiassa.
Ennen Ateneumia taiteilijan vientinäyttely on ollut esillä Petit Palais’ssa Pariisissa ja Göteborgin taidemuseossa.

Erinomaisesti menestyneet vientinäyttelyt ovat tuottaneet paljon lisätutkimusta ja -tietoa Edelfeltin elämästä ja taiteesta. Näyttely sekä sen yhteydessä julkaistava katalogi tarjoavatkin aivan uusia näkökulmia taiteilijan elämään.

Lähdemme matkaan aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta. Ajamme Hämeenlinnan kautta kohti Helsinkiä. Matkalla pidämme tauon. Perillä Helsingissä olemme noin klo 11.00 ja ensimmäinen kohteemme on Ateneum, jossa tutustumme Albert Edefeltin näyttelyyn noin 30 min johdannon kautta. Johdannon jälkeen omatoimista aikaa tutustua Edefelt näyttelyyn, sekä 2. kerroksen perusnäyttelyyn. Lounaan voi omatoimisesti nauttia Ateneumin Bistro kahvila-ravintolassa tai lähellä olevissa ravintoloissa. 
Paluumatkalle lähdemme klo 15.00.

Matkan hinta/henkilö: 69 €, Museokortilla 55 €

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Pääsymaksu ja johdanto Edefelt -näyttelyssä Ateneumissa

Huomioitavaa: Matka toteutuu. Ilmoitathan museokortista ilmoittautumisen yhteydessä..

Alustava reitti: Virrat(väh. 8 henkilöä)-Ruovesi-Kuru-Ylöjärvi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Kuva: Ateneum