Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Lofoottien kierrokselle!

Lofoottien satumaiset maisemat hurmaavat matkaajan kerta toisensa jälkeen. Tällä Lofoottien kiertomatkalle pääset ihastelemaan upeita vuoristomaisemia, turkoosina kimaltavaa merta, suloisia kalastajakyliä ja ajelulle läpi mutkittelevia teitä ja siltoja aina Lofoottien suurimmasta kaupungista, Svolværista eteläisimpään Å:n kylään saakka.

Maanantai 7.8.2023
Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti pohjoista. Edessä on pitkä ajopäivä ja pidämme taukoja tasaisin väliajoin. Ensimmäisen yön vietämme Torniossa, jossa majoitumme Park Hotel Tornioon. Ilta omatoimista aikaa. Mahdollisuus käydä saunassa ja uimassa hotellin altailla.

Tiistai 8.8.2023 (n. 460 km)
Aamiainen hotellilla, jonka jälkeen nousemme bussiin ja ylitämme Ruotsin rajan. Matka jatkuu läpi pohjoisen Ruotsin. Matkalla pidämme taukoja. Illaksi saavumme Björklideniin, jossa majoitumme Hotel Fjälletiin ja nautimme päivällisen hotellin ravintolassa. Loppuilta on omatoimista aikaa ihastella Ruotsin lapin maisemia.

Keskiviikko 9.8.2023 (n. 277 km)
Aamiainen hotellilla. Matkamme jatkuu Norjan puolelle. Päivän aikana näemme upeita maisemia, vuoria ja mutkittelevia teitä aina Lofooteille saakka. Matkalla pidämme tauon.  Alkuillasta saavumme Svolværiin, Lofoottien suurimpaan kaupunkiin, jossa on ilta omatoimista aikaa ruokailla ja tutkia kaupunkia. Yövymme mukavasti Thon Hotel Svolvaer.

Torstai 10.8.2023 (n. 250 km)
Aamiainen hotellilla. Aamiaisen jälkeen lähdemme koko päivän kestävälle retkelle läpi Lofoottien saariryhmän. Matkalla näemme uskomattoman upeita vuoristomaisemia, turkoosina kimaltelevaa merta sekä suloisia pieniä kalastajakyliä. Päivän aikana pysähdymme kävelemässä kylissä, rannoilla ja näköalapaikoilla ja vierailemme Viikinkimuseossa, jossa teemme opastetun kierroksen (englanninkielinen). Lounaalle pysähdymme Leknesin kaupunkiin, joka on toinen suurempi kaupunki Lofooteilla. Pöytä on katettu Scandic Hotel Leknesin ravintolassa. Ajelemme kauniiden maisemien saattelemana Lofoottien eteläisimpään kärkeen, Å:n kylään, jossa pysähdymme nauttimaan maisemista. Å:sta ajamme samaa reittiä pitkin takaisin Svolværin lähellä sijaitsevaan Henningsværin kalastajakylään, jossa omatoimista aikaa. Yöpyminen tutussa hotellissa Svolvaerissa. 

Perjantai 11.8.2023 (n. 339 km)
Rauhallinen aamu ja aamiainen hotellissa. Puolenpäivän maissa pakkaamme tavarat bussiin ja luovutamme huoneet. Matkamme jatkuu ja Lofootit jäävät taakse. Upeat pohjoisen Norjan maisemat jatkuvat kuitenkin koko päivän ajan. Kohteenamme on Rognanin kylä. Matkan aikana pääsemme ihailemaan maisemia myös mereltä käsin, kun siirrymme Lødingenista Bognesiin lautalla. Matkalla pysähdymme lounaalle. Illalla majoitumme tasokkaaseen Hotel Rognaniin, jossa on omatoimista aikaa nauttia päivällistä ja kävellä kaupungilla maisemia katsellen.

Lauantai 12.8.2023 (n. 557 km)
Aamiainen hotellilla. Edessä on pitkä ajopäivä, matkalla pidämme taukoja. Ylitämme Ruotsin rajan ja ajamme Ruotsin läpi Haaparantaan, jossa yövymme Haparanda Stadshotellissa. Ilalla nautimme yhteisen päivällisen hotellin ravintolassa. Mahdollisuus käydä rentoutumassa myös hotellin saunassa.

Sunnuntai 13.8.2023
Aamiainen hotellilla. Pakkaamme bussin, luovutamme huoneet, ajamme Suomen puolelle ja lähdemme matkalle kohti kotipaikkakuntia. Matkalla pidämme tauon ja perillä kotipaikkakunnilla olemme illalla.

Matkan hinta/henkilö: 
1.059 € jaetussa kahden hengen huoneessa
1.399 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
- Kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
- Majoitus, 6 yötä (Park Hotel Tornio, Hotel Fjället, Thon Hotel Svolvaer, Hotel Rognan ja Haparanda Stadshotel)
- Hotelliaamiaiset
- 3 x päivällinen, 2 x lounas 
- Sisäänpääsymaksu ja opastus (englanniksi) Viikinkimuseossa
- Päiväretki Svolvær - Å - Hennigsvær
- Lauttamatka Lødingen-Bognes välillä
- Matkanjohtajan palvelut

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 30 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergiat varauksen yhteydessä. Norjassa on valuuttana Norjan kruunu ja Ruotsissa Ruotsin kruunu. Maksukortit käyvät yleisesti maksuvälineenä.

Alustava reitti: Ruovesi - Kuru - Ylöjärvi - Tampere - Orivesi - Mänttä - Keuruu - Jyväskylä...

Tietoja hotelleista, joissa majoitumme matkan aikana:
Park Hotel Tornio
Hotel Fjället
Thon Hotel Svolvaer
Henningsvaer Bryggehotel
Hotel Rognan
Haparanda Stadshotel