Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Saksan joulutoreille!
 
Keskieurooppalaiset joulumarkkinat huokuvat lämpöä ja pitkiä perinteitä.  Koristelluissa kojuissa kauppiaat myyvät taidekäsitöitä, makuhermot iloitsevat joululeivonnaisista, hehkuviinistä ja paikallisista erikoisuuksista, kuorojen ja puhallinorkesterien juhlavat soinnut muodostavat musikaaliset puitteet. Saksan joulumarkkinoilla koetaan perinteitä ja traditioita tunnelmallisessa, historiallisessa ilmapiirissä – rannikolta Alpeille. Toreilla käydään joulunalusaikana paitsi ostoksilla, myös viettämässä aikaa perheen ja ystävien kanssa.

Perjantai 2.12.2022
Lähdemme aamusta Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta ajamaan kohti Helsingin Vuosaaren satamaa, josta Finnlines laiva lähtee kohti Travemündea klo 16.15. Majoitumme hytteihin ja lisämaksusta päivällinen* nautitaan laivan ravintolassa alkaen klo 18.30. Päivälliseen sisältyy juomat viini, olut ja virvoitusjuomat. Illalla mahdollisuus nauttia laivan palveluista esim. kuntosalista, saunasta ja poreammeesta. 
 
Lauantai 3.12.2022
Lisämaksusta Brunssi *(aamiaisen ja lounaan yhdistelmä) alkaa klo 09.30. Omatoimista aikaa laivalla. Mahdollisuus käydä kuntosalilla ja saunassa tai ostoksilla pienessä laivakaupassa. Päivällinen laivan ravintolassa alkaen klo 18.30 lisämaksusta*.  Laiva saapuu Travemündeen klo 21.45 (suomen aikaa). Ajamme Travemündestä Lyypekkiin hotelliin yöksi, ja majoitumme Premier Inn Luebeck City Stadtgraben hotelliin.
 
Sunnuntai 4.12.2022
Aamiainen hotellissa. Lähdemme aamiaisen jälkeen ajamaan kohti Hampuria, jossa vietämme aikaa kahdessa eri paikassa; Hampurin raatihuoneen Joulutorilla ja HafenCity Joulutorilla. Torien välimatka kävellen noin 800 m. Omatoimista aikaa kaupungilla nauttia toritunnelmasta, hyvästä toriruuasta tai ruokailla paikallisissa ravintoloissa. Iltapäivällä matka jatkuu kohti Lyypekin historiallista hansakaupunkia. Kaupunkia voi kutsua punatiilikaupungiksi. Täällä pohjoissaksalainen tiiligotiikka on tyypillisimmillään; komeat kirkot, kaupunginmuurit ja mahtipontinen raatihuone sekä koristeelliset porvaristalot kertovat taloudellisesta vauraudesta. Kaupunki tunnetaan kolmesta nobelistista sekä marsipaanista. Lyypekin kaupunkikuvaa hallitsee viiden goottilaisen kirkon korkeuksiin nousevat tornit, mutta kuuluisin ja vanhin on kuiten Holstentor-portti. Ydinkeskustassa on kauppoja, kahviloita sekä ravintoloita sekä kuuluisat joulumarkkinat. Illalla poikkeamme satamassa Sari Bernerin -alkoholikaupassa. Finnlinesin laivan lähtöselvitys alkaa klo 22.00 ja laivaan pääsee puolenyön maissa. Majoittuminen hytteihin ja yö-laivassa.
 
Maanantai 5.12.2022 
Päivä merellä. Päivän aikana on mahdollista nauttia laivan palveluista, saunasta ja kuntosalista, ruokailuista. Laivalla on myös pieni kauppa, lukusali, baari-kahvila. Lisämaksusta voi ostaa brunssin klo 09.30-13.30 tai buffetpäivällisen klo 18.30-20.00.
 
Tiistai 6.12.2022 Itsenäisyyspäivä 
Lisämaksusta meriaamiainen*. Laiva saapuu Helsingin Vuosaaren satamaan klo 10.00, josta lähdemme välittömästi kohti kotipaikkakuntia.
 
Matkan hinta / henkilö:
* 529 €, kahden hengen huone ja ikkunaton kahden hengen hytti (B2)
* 485 €, kolmen hengen huone (lisävuode) ja ikkunaton kolmen hengen hytti (B3) 
* 455 €, 2 x kahden hengen huone ja ikkunaton neljän hengen hytti (B4)
* 770 €, yhden hengen huone ja ikkunaton hytti (B2)

* 595 €, kahden hengen huone ja ikkunallinen hytti (A2)
* 505 €, kolmen hengen huone (lisävuode) ja ikkunallinen kolmen hengen hytti (A3)
* 470 €, 2 x kahden hengen huone ja ikkunallinen neljän hengen hytti A4)
 
Hinta sisältää:
* bussikuljetus koko matkan ajan
* laivamatkat Helsinki-Travemünde-Helsinki valitussa hyttiluokassa
* hotellimajoitus 1 yö yhden/kahden hengen huoneessa aamiaisella
 
Lisämaksusta etukäteen ostettuna/henkilö:
* Finnlines Helsinki-Travemünde ateriapaketti 60 €  (1 x Superior päivällinen, 1 x brunssi, 1 x päivällinen)
* Finnlines Travemünde - Helsinki ateriapaketti 50 € (1 x Superior päivällinen, 1 x brunssi, 1 x meriaamiainen)
 
Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 20 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi/uudenmallinen henkilökortti. Varmista, että matkavakuutuksesi on kunnossa ja että siinä on peruutusturva. Ilmoitathan mahdollisista ruoka-aineallergioista esim. gluteeniton varauksen lisätiedot kohdassa.