Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa koko perheen syyslomareissulle Helsinkiin ja Vantaalle!

Koko perheen mukava ja mielenkiintoinen syyslomareissu vie tähtien ja planeettojen maailmasta makeisiin tunnelmiin. Tällä matkalla vierailemme Helsingin observatoriossa ja Fazerin vierailukeskuksessa. Tutustumme molempiin kohteisiin opastetulla kierrokselle ja lounaan nautimme Fazerin ravintolassa.

Lähdemme matkaan aamulla kotipaikkakunnilta kohti Helsinkiä. Pidämme matkalla tauon. Perillä Helsingissä päivän ensimmäinen kohteemme on Helsingin observatorio. Lähdemme mielenkiintoiselle opastetulla kierrokselle, jonka aikana tutustumme historia- ja tiedenäyttelyyn, yhteen havaintotorneista sekä planetaarioon. Kierroksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa kierrellä näyttelyissä tai tehdä ostoksia museokaupassa.

Tähtitorninmäellä Helsingin observatoriossa toimii nykyisin Helsingin yliopistomuseoon kuuluva tähtitieteen yleisökeskus. Talon vaiheisiin ja avaruuden ihmeisiin näkymiä avaava näyttely tarjoaa elämyksiä kaikenikäisille. Arkkitehti C. L. Engelin yhteistyössä tähtitieteen professori F. W. A. Argelanderin kanssa suunnittelema observatoriorakennus oli valmistuessaan 1834 aikansa modernein tähtitieteen tutkimuslaitos, joka toimi vuosikymmenien ajan esikuvana muille observatorioille ympäri maailman. Observatorio on aikojen saatossa toiminut myös monen tähtitieteilijän perheen kotina. -Helsingin observatorio

Observatoriolta matka jatkuu Vantaalle Fazer Experience vierailukeskukseen. Lounastamme ensin Cafe Fazerilassa, jonka jälkeen lähdemme opastetulle kierrokselle. Näyttelyssä tutustutaan Fazerin toimintaan, pitkään historiaan, tarinoihin, yritysvastuuseen, innovaatioihin sekä laajaan tuotevalikoimaan. Kierros tarjoaa nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa kaikenikäisille. Kierroksen jälkeen on vielä omatoimista aikaa tehdä herkullisia ostoksia kotiin vietäväksi. Kotimatkalle lähdemme noin klo 16.00.

Matkan hinta/henkilö:
85 € aikuinen
80 € aikuinen museokortilla
79 € lapsi/nuori 6-17 v.
62 € lapsi 3-6 v.
20 € lapsi 0-2 v.

Hinta sisältää:
- Kuljetus
- Opastus ja sisäänpääsymaksu Helsingin observatoriossa
- Buffetlounas Cafe Fazerilassa
- Opastettu kierros ja sisäänpääsymaksu Fazer Experience vierailukeskuksessa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Ilmoitathan mahdolliset ruoka-aineallergit ja tiedon voimassa olevasta museokortista varauksen yhteydessä. Observatorion näyttelytilat ovat esteettömät, mutta valitettavasti havaintotorni ja planetaario eivät ole.

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalle Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.