Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa teatteriin!

Pe 21.10.2022 klo 19.00, kesto noin 1h 55 min, ei väliaikaa

Tampereen Työväen Teatteri tuo hittimusikaalin Come From Away Suomeen! Palkittu, inspiroiva ja koskettava musikaali perustuu 9/11 -tragediaa seuranneisiin tositapahtumiin. Ja se ei voisi olla ajankohtaisempi! 

Come From Away on sydämellinen ja inhimillinen tarina siitä, miten yhteisö voi kriisin tullessa yhdistyä ja selvitä pahimman yli yhdessä. Se tuo toivoa ja lohtua – ja saa meidät uskomaan hyvään. 

Musikaalin näyttelijäkaartiin on saatu ihana joukko lahjakkuutta, valovoimaa ja karismaa. Mukana ovat ensi kertaa TTT:ssä vierailevat Jonna Järnefelt, Kaija Kärkinen, Nina Tapio, Jerry Wahlforss, Matti Leino sekä TTT:n tähdet Petra Karjalainen, Heidi Kiviharju, Pihla Pohjolainen, Hiski Grönstrand, Saska Pulkkinen, Jari Leppänen ja Mika Honkanen.

Ja se tarina! 20 vuotta sitten maailmaa ravisuttivat 9/11 -iskut. New Yorkin ilmatila suljettiin. Ilmatilaan jäi satoja lentokoneita. Niistä 38 määrättiin laskeutumaan Ganderiin, pieneen 11 000 asukkaan kandalaiskaupunkiin. Kaupunkilaiset päätyivät majoittamaan ja ruokkimaan kaikki noin 7 000 lennoilla ollutta matkustajaa. Kaukomatkalaiset viettivät Ganderissa lopulta kaikkiaan viisi epätietoista ja tunteikasta päivää. Sinä aikana monen elämä otti uuden suunnan. Musikaali perustuu heidän, tositapahtumissa mukana olleiden haastatteluihin. 

Kanadalais-amerikkalaisen pariskunnan Irene Sankoffin ja David Heinen kirjoittaman ja säveltämän musikaalin ohjaa Samuel Harjanne, jonka ohjauksia ovat muun muassa maamme viime vuoden katsotuimmat teatteriesitykset Billy ElliotKinky Boots ja Pieni merenneito

Väittäisin, että jokaisella on jokin kosketuspinta 9/11 tragediaan”, sanoo Samuel Harjanne. ”Jokainen muistaa, missä oli sillä hetkellä, kun uutiskuvat tavoittivat meidät. Mutta miten siitä syntyikin jotakin niin kaunista ja hyvää, kuin mitä Ganderissa tapahtui! Come From Away on tarina siitä, miten voimme saada aikaan ihmeitä. Positiivisuus ja rakkaus on voimavara, jolla selviämme kaikesta. Me selviämme, kun teemme hyviä asioita yhdessä”. 

Jos musikaalilla olisi palkintokaappi, Come From Awaylla se olisi jo täynnä. Se sai kantaesityksensä Broadwaylla 2017 ja se palkittiin arvostetuilla Tony- ja Drama Desk sekä Outer Critics Circle -palkinnoilla. Lontoossa musikaali sai ensi-iltansa 2019, ja se palkittiin neljällä Laurence Olivier -palkinnolla, muun muassa parhaana musikaalina. Kaikkiaan palkintoja on kertynyt jo parikymmentä.

Matkan hinta/henkilö: 89 €
Hinta sisältää: kuljetus ja musikaalilippu

Alustava reitti: Ruovesi-Vilppula-Mänttä-Korkeakoski-Orivesi
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.