Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa tutustumaan historialliseen Loviisaan ! 

Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Hämeenlinnaa ja Hyvinkäätä. Matkalla pidämme tauon. Matka jatkuu Loviisaan, jonne saavumme noin klo 11:00. Lähdemme oppaan johdolla tutustumaan 2-3 avoinna olevaan Wanhaan Taloon. Vierailukohteet selviävät lähempänä ajankohtaa.

Loviisan Wanhat Talot tapahtumaa on vietetty jo vuodesta 2005. Tapahtuman yleisö pääsee vierailemaan vanhoissa taloissa ja niiden ihanissa pihapiireissä. Mukana olevat talot ovat yksityiskoteja, jotka ovat joko yli 100 vuotiaita tai muuten edustavat tapahtuman kannalta tärkeitä rakennusperinnearvoja. Osa taloista on kunnostettu, osaa kunnostetaan parhaillaan, aina perinteitä kunnioittaen. Koska tapahtuman talot ovat koteja, ne ovat yksilöllisiä ja niissä näkyy asukkaiden persoonallinen tapa kunnostaa ja sisustaa vanhaa taloa kodiksi.

Loviisan Wanhat Talot ry haluaa kannustaa ihmisiä säilyttämään rakennusperinnettä. Vanhan vaaliminen on ympäristöystävällistä ja se voi samalla olla myös taloudellisesti kannattavaa. Talojen asukkaat jakavat mielellään omia vinkkejään ja kertovat kotiensa historiasta. 

Loviisan Wanhat Talot-tapahtuman aikana kävijät saavat myös hyvän tilaisuuden tutustua historialliseen Loviisaan. Tapahtuman aikana kaupunki täyttyy antiikkimarkkinoista ja kirpputoreista ja monet kävijät palaavatkin kotiinsa kassit täynnä löytöjä.

Kierros päättyy keskustaan, josta on mukava lähteä omatoimiselle lounaalle tai kahville. Sen jälkeen voi vielä käydä omatoimisesti kirpputoreilla ja antiikkimarkkinoilla. Paluumatkalle lähdemme klo 18.00.

Matkan hinta/henkilö: 79 €

Hinta sisältää: kuljetuksen ja noin 3 tunnin opastuksen 2-3 Wanhassa Talossa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. 

Alustava reitti: Ruovesi - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmoitathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.