Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa eläväiseen Riikaan!

Latvian Riikaa ei turhaan kutsuta Pohjolan Pariisiksi. Keskustaa halkova joki, vanhat rakennukset ja eloisa kulttuurielämä yhdistävät näitä kahta kaupunkia. Riika ei kuitenkaan ole kopio, vaan ainutlaatuinen kaupunki. Sijaintinsa ansiosta Riika oli merkittävä kauppakaupunki jo keskiajalla. Baltian helmi on kiehtonut aikojen saatossa lukuisia valtioita ja kansoja. Matkailijan Riian valtteja ovat hyvät liikenneyhteydet ja sopiva koko. Kompaktista koostaan huolimatta kaupunki tarjoaa kaikkea sitä, mitä lyhyeltä citylomalta voi toivoa: nähtävyyksiä, kohtuuhintaista ruokaa, ostosmahdollisuuksia ja kulttuuria.

Torstai 29.8.2024
Matkaan lähdemme aamulla kotipaikkakunnilta. Matkalla Helsinkiin pidämme tauon. Saavumme Länsi-satamaan Helsinkiin n. klo 09.30. Kuljettaja noutaa matkaliput terminaalista ja jakaa ne matkalaisille bussissa. Tallink MyStar lähtee matkalle kohti Tallinnaa klo 10.30. Myöhäinen aamiainen on mahdollista lisämaksusta.  Nousemme maihin Tallinnassa klo 12.30, jonka jälkeen matka jatkuu kohti Riikaa. Ajoaika Tallinnasta on noin 6 tuntia taukoineen. Riikaan saavutaan illalla ja majoitumme Radisson Blu Daugava hotelliin. Ilta omatoimista aikaa.

Radisson Blu Daugava Hotel, Riga on 4 tähden hotelli, joka sijaitsee noin 1 km:n päässä vanhastakaupungista. Hotellissa on spa, kuntosali ja ilmastoituja huoneita, joissa on ilmainen WiFi. Valoisat huoneet on sisustettu skandinaaviseen tyyliin ja niissä on minibaari, työtila ja kaapeli-tv maksukanavilla. Omassa kylpyhuoneessa on hiustenkuivaaja. Voit rentoutua hotellin saunassa, treenata kuntokeskuksessa tai kokeilla tarjolla olevia hierontoja. Henkilökunta 24h-vastaanotossa tarjoaa concierge- ja huonepalveluita. Aamiainen tarjoillaan joka aamu toisessa hotellin ravintoloista. Voit myös nauttia drinkkejä hotellin baarissa. 

Perjantai 30.8.2024
Aamiainen tarjolla hotellin ravintolassa. Klo 10.00 lähtö opastetulle kiertoajelulle/-kävelylle hotellin edestä (n. 5 h). Teemme aluksi kiertoajelun ja sen jälkeen kiertokävelyn Vanhassa kaupungissa. Käymme katsomassa keskiaikaista Pyhän Pietarin katedraalia, jonka torni on Vanhan kaupungin korkein rakennus, sekä Riian tunnetuinta nähtävyyttä Tuomiokirkkoa. Entisajan vauraudesta kertovat lukuisat jugend-tyyliset rakennukset koristeellisine veistoksineen ja takorautaisine yksityiskohtineen. Albertakatu on helmien helmi, jossa kaikki rakennukset edustavat jugendia omalla taiturimaisella ornamentiikallaan. Raatihuoneen torilla on alkuperäistä loistoa hehkuva Mustapäiden Veljesten talo. Kaupunkikierroksen jälkeen käymme myös vielä katsomassa suloista Jurmalan rantakaupunkia, joka on tunnettu lähes 25 kilometriä pitkästä valkohiekkaisesta rannasta.

Riiaan ihanasta tunnelmasta nauttimisesta voit jatkaa iltapäivällä ja illalla omatoimisesti. Monet viehättävät kahvilat vetävät myös puoleensa ostosten tai vaikkapa taidegallerioissa käynnin lomassa. Riian iltaelämä on myös vilkasta. Tunnelmallisia ravintoloita on paljon ja jazz soi aamutunneille saakka.

Lauantai 31.8.2024
Aamiainen hotellissa. Kokonainen päivä aikaa Riiassa. Nautiskele vanhan kaupungin kauneudesta tai tutustu nykyaikaiseen ja moderniin puoleen kaupungista. Riika tarjoaa elämyksiä, niin kulttuurin kuin ostostenkin ystäville.

Sunnuntai 1.9.2024
Aamiainen hotellin ravintolassa. Matkatavarat pakataan bussiin ja matkalle kohti Tallinnaa lähdemme klo 08.30. Matkalla pysähdytään Latvian rajakaupassa ostoksilla. Tallinkin Megastar lähtee kohti Helsinkiä klo 16.30, saapuen perille klo 18.30. Maihinnousun jälkeen matka jatkuu kohti kotipaikkakuntia.

Matkan hinta/henkilö:
369 € jaetussa kahden hengen huoneessa
469 € yhden hengen huoneessa
299 € lapsi 6-11 v lisävuoteessa kahden aikuisen kanssa samassa huoneessa
100 € lapsi 0-5 v ilman omaa vuodepaikkaa

Hinta sisältää:   
- Kuljetus Mannisen bussilla koko matkan ajan
- Laivamatkat Helsinki-Tallinna-Helsinki, meno Tallink MyStar, paluu Tallink Megastar
- Hotellimajoitus superior-luokan huoneissa, 3 yötä, Radisson Blue Hotel Daugava
- Hotelliaamiainen
- Opastettu tutustuminen Riiaan kaupunkiin ja retki Jurmalaan
- Tallinkin polttoainelisä- ja päästölisämaksut (12 €/hlö)

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
 - 29.8.2024 Myöhäinen aamiainen laivalla: aikuinen 24,90 €/hlö, lapsi 12-17 v 12 €/hlö, lapsi 6-11 v 11 €/hlö, 0-5 vuotiaat maksutta maksavan aikuisen kanssa
-  1.9.2024 Buffetpäivällinen laivalla: aikuinen 29,50 €/hlö, lapsi 12-17 v 16 €/hlö, lapsi 6-11 v 13 €/hlö, 0-5 vuotiaat maksutta maksavan aikuisen kanssa

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henkilöä. Tällä matkalla tarvitaan virallinen henkilötodistus (passi tai henkilökortti).

Alustava reitti: Ruovesi - Vilppula - Mänttä - Orivesi - Tampere - moottoritien pysäkit matkalla Helsinkiin