Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Saarenmaan Oopperajuhlille!

Viron suurinta saarta Saarenmaata pidetään hyvänä lomakohteena, jossa on omaperäinen luonto ja monenlaista nähtävää. Ainutlaatuisuuttaan Saarenmaa on säilyttänyt paljonkin juuri sijaintinsa ja eristyneisyytensä takia. Vanhoissa kylissä näkee vielä ruoko-kattoisia rakennuksia ja kiviaitoja, säilyneet ovat myös kauniit kansanpuvut ja omaperäinen kieli (murre).
Saaren maakunnan ainoassa kaupungissa Kuressaaressa (vuoteen 1917 Arensburg) on merkittävin turismin vetonaula 1200-luvulta peräisin oleva piispanlinna, jonka vertaista ei ole koko Baltiassa. Samoin Kuressaare on tunnettu kauniista ja hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan.

Keskiviikko 24.7.2024
Lähdemme aamulla Pohjois-Pirkanmaan/Tampereen seudulta kohti Helsingin Länsiterminaalia, josta Tallink Megastar lähtee klo 13.30 kohti Tallinnaa. Laiva saapuu Tallinnan klo 15.30. Bussi odottaa terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla ja matka jatkuu kohti Saarenmaata Saavuttuamme Virtsun satamaan jatkamme lautalla Muhun saarelle, Kuivastun satamaan, josta ajamme Kuressaaren Saarenmaan "pääkaupunkiin", jossa olemme illalla. Majoitumme hotelli Arabellaan**+ tai Grand Rose Spa hotelliin ****, yhden/kahden hengen huoneisiin. Ilta vapa omatoimiselle tutustumiselle kaupunkiin. 

Torstai 25.7.2024
Aaminen hotellissa. Klo 10.00 lähdemme Kuressaaren kaupunkikiertoajelulle sekä maaseudulle. Näemme mm.Kaalin kraaterin, Anglan tuulimyllyt. Paluu iltapäivällä Kuressaaren keskustaan, jossa omatoimista aikaa. Lisämaksusta ooppera Manon Lescaut klo 20.00 Kuressaaren Piispanlinnassa. 

Perjantai 26.7.2024
Aamiainen hotellissa. Omatoiminen päivä Kuressaaressa. Lisämaksusta ooppera Il Trovatore/Trubaduuri klo 20.00 Kuressaaren Piispanlinnassa sekä Midnight Lounge OPERA GALA klo 23.00 sis. illallinen. 

Lauantai 27.7.2023
Aamiainen hotellissa. Klo 10.00 lähdemme kohti Kuivastun satamaa, josta lautta lähtee mantereelle. Matka jatkuu Tallinnaan, jossa on hieman ostosaikaa satamakaupoissa ennen laivan lähtöä. Tallink Megastar lähtee klo 16.30 ja saapuu Helsinkiin 18.30. Matka kohti kotipaikkakuntia jatkuu välittömästi. 

Matkan hinta/henkilö:
Hotelli Arabella**+

399 € jaetussa kahden hengen huoneessa
469 € yhden hengen huoneessa

Matkan hinta/henkilö:
Grand Rose Spa & hotel****

569 € jaetussa kahden hengen huoneessa
839 € yhden hengen huoneessa

Hinta sisältää:
– Bussikuljetukset Suomessa ja Tallinnassa
– Laivamatkat kansipaikoin Helsinki-Tallinna-Helsinki
– Hotellimajoitus, 3 yötä
– Hotelliaamiainen x 3
- Tallik polttoainelisä ja päästölisä
- Kuressaaren kaupunkikiertoajelu ja maaseutuajelu 
- lauttamatka kansipaikoin Virtsu-Kuivastu-Virtsu
- Grand Rose Spa hotellissa asuville kuuluu sauna- ja allasosaston käyttö aukioloaikoina

Huomioitavaa: Matka toteutuu, mikäli lähtijöitä on vähintään 25 henklöä. Tällä matkalla tarvitaan virallinen henkilöllisyystodistus: passi tai henkilökortti.
Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.

Lisämaksusta etukäteen varattuna:
- Buffetlounas meno- ja paluu laivalla 29,50 €/hlö/suunta
-  25.7.2024 klo 20.00 Manon Lescaut -oopperaliput 85 - 105 €/henkilö
-  26.7.2024 klo 20.00 Trubaduuri -oopperaliput 85 €/henkilö
- 26.7.2024 klo 23.00 Midnight Lounge OPERA GAALA sis. buffetillallisen 75 €/henkilö

Alustava reitti: Ruovesi - Ruhala SEO -  Orivesi - Tampere-..

*********************************************************************************************

Hotelli Arabella**+, Torni 12, Kuressaare, http://arabella.ee/fi/
Hotelli sijaitsee Kuressaaren keskustassa rauhaisalla sivukadulla, noin 1 km päässä historiallisesta piispanlinnasta. 
Kaikkien asiakkaiden käytössä on langaton verkkoyhteys ja Lobby Bar sijaisee vastaanoton yhteydessä. Hotellissa
on 4 kerrosta ja 51 huonetta. Huoneet ovat tilavia, kodikkaita ja käytännöllisiä, ja niistä löytyvät kaikki nykyaikaiset varusteet ja mukavuudet. Kellarikerroksessa on aamiaisravintola. 

Grand Rose Spa & hotel****, Tallinna 15, Kuressaarehttps://grandrose.ee/fi/
Viehättävä ja laadukas Grand Rose Spa sijaitsee aivan Kuressaaren keskustassa, keskellä pääkadun palveluita. 
Monipuolinen saunaosasto ja kylpylä sekä Span ihanat hemmotteluhoidot rentouttavat ja virkistävät. Hotelli on valmistunut vuonna 2006 ja siinä on kolme kerrosta ja 65 huonetta. Spa- ja saunakeskuksessa on uima-allas, kylmävesiallas, japanilainen allas, poreallas ja jalkakylpylaltaat. Kaksi höyrysaunaa, katajasauna, suomalainen sauna, koivusauna, aromisauna, suolahuone ja allasosastolta on pääsy myös ulkosaunaan hotellin pihalla. Hotellissa on ravintola, baari, ilmainen wifi.