Tietoja matkasta

Tervetuloa Mannisen matkassa Viron suurimmalle saarelle, Saarenmaalle!

Saarenmaa on ainutlaatuinen lomakohde, jossa ruokokattoiset rakennukset ja kiviaitat ovat vielä tänäkin päivänä nähtävillä vanhoissa kylissä. Kuresaaren kylpylöissä ja kesäisissä tapahtumissa lomapäivät kuluvat rattoisasti.Saaren maakunnan ainoassa kaupungissa Kuressaaressa (vuoteen 1917 Arensburg) on merkittävin turismin vetonaula 1200-luvulta peräisin oleva Piispanlinna, jonka vertaista ei ole koko Baltiassa. Lisäksi Kuressaare on tunnettu kauniista ja hyvin säilyneestä vanhasta kaupungistaan.

Sunnuntai 6.8.2023
Lähdemme matkaan varhain aamulla oheisen aikataulun mukaisesti. Tallink upouusi MyStar lähtee Helsingin Länsisatamasta klo 10.30 kohti Tallinnaa, saapuen sinne klo 12.30. Bussi odottaa terminaalin edessä olevalla parkkipaikalla. Matka jatkuu kohti Saarenmaata ja Virtsun satamaa, josta jatkamme lautalla Muhun saarelle, Kuivastun satamaan. Kuivastusta ajamme Kuresaareen Saarenmaan ”pääkaupunkiin”, jossa majoitumme AsaSpa hotelliin. Hotelli sijaitsee rannalla.

Maanantai 7.8.2023
Aamiaisen jälkeen klo 10.00 lähdemme suomenkielisen oppaan johdolla kiertoajelulle Kuressaaren kaupunkiin ja ympäristöön. Näemme mm. Anglan Tuulimyllyt, Kaalin Kraaterin. Palaamme iltapäivällä hotellille. Omatoimista aikaa kaupungilla tai hotellin kauneushoitolassa/kylpyläosastolla.

Tiistai 8.8.2023
Aamiaisen jälkeen halukkaat voivat lähteä kuljettajan johdolla pienelle (n. 2½h) kierrokselle Sõrven niemimaalle. Tai jäädä Kuressaareen kaupunkiin.

Keskiviikko 9.8.2023
Aamiainen hotellissa. Klo 10.00 lähdemme kohti Kuivastun satamaa, josta lautta klo 12.00 lähtee mantereelle.  Matka jatkuu Tallinnaan, jossa on hieman ostosaikaa ennen laivan lähtöä. Satamaan tulemme viimeistään klo 15.00 ja Tallink Shuttle laiva lähtee klo 16.30 kohti Helsinkiä. Helsinkiin saavumme klo 18.30 ja kotimatkalle lähdemme heti maihinnousun jälkeen.

Matkan hinta/ henkilö:
* 379 €, kahden hengen huoneessa
* 499 €, yhden hengen huoneessa

* 218 €, lapsi 3-14v lisävuoteella kahden aikuisen seurassa
* 70 €, lapsi 0-2v ilman omaa vuodepaikkaa, bussissa oma istumapaikka.

Hinta sisältää:
– bussikuljetus koko matkan ajan
– lauttamatkat kansipaikoin Helsinki-Tallinna-Helsinki ja Virtsu-Kuivastu-Virtsu
– hotellimajoitus 3 yötä aamiaisella
– Kuressaaren kiertoajelu, Sörven niemimaa, Kaalin Kraaterit ja Angalan Tuulimyllyt

Lisämaksusta, etukäteen ostettuna:
-Myöhäinen aamiainen MyStarilla 20 €/henkilö
-Buffetlounas Megastarilla 29 €/henkilö

Huomioitavaa: Matka toteutuu mikäli lähtijöitä on vähintään 25. Tällä matkalla tarvitaan voimassaoleva passi tai virallinen henkilökortti. Ajokortti tai kuvallinen Kela kortti ei kelpaa. Voit nousta bussiin kaikilta pysäkeiltä matkareitin varrelta. Ilmotathan toivomasi kyytiinnousupaikan varauslomakkeen Lisätiedot-kohdassa. Alustavat reitit ja aikataulut saattavat muuttua. Lopullinen reitti ja aikataulu lähetetään laskun yhteydessä.